Nejste přihlášen/a.
Poraďte,
mám rod. domek s přezahrádkou, kde je řešen i vstup. Od branky byla cca asi 2 m místní komunikace.
Před lety majitel(MěÚ) pozemku (komunikace) v rámci projektu změnil tarsu komunikace a odklonil ji od vstupu na můj pozemek cca 10 m. Udělal nájezd a nechal tuto plochu zatrávnit. Takže v období deštů chodíme ve vzrostlé vegetaci a robahněném terénu po parkování (otáčení) cizích vozidel během dne. Po někalikáté reklamaci s žádostí o zadláždění přístupoví cesty nám bylo sděleno, že město jako vlastník pozemku nic provádět nebude. Jen bych ještě připsal, město nechalo před lety provést kolem našeho lpotu rozvod el. přípojky se zděným rozvaděčem.Komunikace nově vybudovaná nemá patřičné parametry pro obostranný provoz(š.3,7 m). Parkování osobního vozidla mi bylo na pozemku zakázáno a když zastavím na komunikaceï k naložení a vyložení nákladu, tak blokuji ostatní účatníky.
Prosím o odbornou radu jak to řešit.
Děkuji Milan
tak nevím,kde jsi slyšel paramentry pro obousměrný provoz,minimu je 2,75 až 3m,dále co se týče příjezdové cesty,našel jsem toto: "(7) Ke každé stavbě rodinného domu nebo stavbě pro rodinnou rekreaci nebo souvislé skupině těchto staveb musí vést zpevněná pozemní komunikace3) široká nejméně 2,5 m a končící nejdále 50 m od stavby."citace z Vyhláška č. 501/2/... , takže jsem ti asi moc nepomohl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.