Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí pripojeni bojleru flexihadici?

Od: tomibender* odpovědí: 12 změna:
Ahoj,
Montoval jsem novy bojler, samozřejmě staré trubky nepasovali, tak jsem to připojil 12" flexihadicema opletenema. Měli by být odolné do 10 bar a 90°C. Vadí to nějak hodně? Je to max na půl roku, jsou az za pojistnym ventilem 6bar. V létě chci dělat novou vodu a bojler půjde jinam.
doplněno 21.01.15 12:29: Tak nakonec jsem to vyměnil za vlnovec. Měl by byt odolnejsi, žádná guma. Možná to tak nechám, aspon az se bude zase měnit tak se nebudou muset dělat rozvody.

Vadí pripojeni bojleru flexihadici?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

20.01.15 23:48
hodnocení

1x
Nevadí.

junkers*
hodnocení

0x

Já to mám na hadicích stabilně už několik let, a žádný problém.

asd*
hodnocení

0x

Nevadí. Jen ty hadičky občas rupnou = je dobré mít jich doma co nejmíň = pokud to jde tak připojit klasicky trubkou...

hadičky rupnou když je někdo utáhne na krev hasákem... jinak není důvod.

hodnocení

0x

Na studené je to v pohodě, a teplé vodě - po roce bych byl opatrnější. Guma v teplé vodě dřív odchází, zvlášť když tam je častější průtok. Jinak v pohodě.

zbynek*
hodnocení

0x

nevadi toto nejsou klasicke flexi hadice ale jde o system eurotis nerezove ohebne potrubi.tyto nepraskaji, na plyn se pouziva eurogas

nejsou, ale byly to normální flexi hadice... také píše že je radši vyměnil

svet*
hodnocení

0x
Tohle jsou vysokotlaké hadice ja vám teď nevím asi do 200 stupňů a to bojler má tak výhřevnost vody do 70 stupňů. Jen bych se chtěl zeptat bojler vám leží na zemi doe foto?

Řekl bych, že tazatel neumí otočit fotku.

barbakan*

Už je to lepší?

Vadí pripojeni bojleru flexihadici? #2

hodnocení

0x
Po vymene za vlnovce v tom ziaden problem nevidim. Podla mna preziju niekolko bojlerov i nas.

hodnocení

0x

Tohle nejsou flexi hadice, které by měli životnost 2 let.

Tohle jsou nerezové flexi trubky a ty mají neomezenou životnost. Tedy nevadí a jsou vhodné.

Neplést flexi nerezku trubku s hadicema v opletu! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]