Nejste přihlášen/a.
Jak nejlépe a nejlevněji vyřešit nějakou kontrolku na otevřená vrata u garáže. Sekční vrata ovládaná pohonem marantec.
Vrata mají automatické zavření, ale musel bych dokoupit světelnou závoru (cca 2tis). Bez těch fotobuněk by to nešlo?
A nemusíte mi připomínat, že tam jsou kvůli bezpečnosti
Buď automatické zavření bez fotobuněk nebo nějakou tu signalizaci
Děkuji za reakce
typ pohonu, označení, výrobce? podle toho se dají vyhledat další info a možnosti řešení...pak budeme pokračovat...proč řešit funkce vyřešené výrobcem...
doplněno 21.01.15 22:25:takže pokud se podíváte do návodu na str.20,21 kde je svorkovnice XB01, svorky 1,2 pro tlačítko Sb1 - není nutné - (ovládání impulsem - tlačítko uvnitř garáže pro ovládání vrat - stejná funkce jak na dálk. ovl.) a svorky 70,71 pro připojení světelné závory - světelná závora nemusí být; z návodu na str.20, svorkovnice XB01
Připojení externích obslužných
prvků bez systémové kabeláže a
dvoudrátové světelné závory
takže vrata budou funkční i bez svět. závory (svět, závor - může jich být i víc); ono záleží na správném postupu při programování, pokud si to děláte sám, postupujte krok za krokem podle návodu...pozor na referenční bod, str.26 - doufám, že máme stejný návod...rychloprogramování začíná bodem 8.5.1 - ovšem pokud máte vše řádně připojené...
investice 2tis za fotobuňky mi sdělil prodejce co mám od nich vrata. Jinak jedná se pohon Marantec comfort 250.2 speed..
podle návodu mají uvedeno, že automatické zavření vrat nelze bez světelné závory.. Ale podle mě je to jenom kvůli bezpečnosti a mělo by to jít obejít, pouze nevím jak..
mám asi jiný návod, ale na str. 11 mám svorkovnici XB01 (6.6/1). Ano na svorkách 1,2 mám tlačítko v garáži ovládané impulsem. A ano podle návodu svorky 70,71 jsou pro připojení světelné závory.
Takže na tyto svorky nemusím nic zapojovat, ale pouze stačí správně naprogramovat?
nevím co myslíte pozor na referenční bod.
rychloprogramování mám 8.4
na 8.5.1 mám referenční jízdu pro nastavení síly pohonu
Při rychloprogramování nastavuji horní a dolní polohu vrat a vysílače. Poté nechám vrata otevřít a zavřít a ony si nastaví tažnou a tlačnou sílu. Ale nikde nenastavuji automatické zavření vrat..
před programováním mají být vrata zavřena, to je ten výchozí referenční bod
8.4 Referenční bod
8. Uvedení do provozu
V provozním režimu se při aktivaci
referenčního bodu dioda 5 krátce rozsvítí.
Upozornění:
V předběžném nastavení od výrobce a
po Resetu se ovládání nachází v poloze
vrat ZAVŘENO.
Aby bylo zajištěno bezporuchové
programování, musí se proto vrata a
pohonný systém před rychlým
programováním a před Resetem
nacházet v poloze vrat ZAVŘENO.
na sv 70,71 nemusí být nic připojeno, pokud byste dodatečně namontoval hlídání, pak je třeba naprogramovat znova celé..
k poslední větě - požadujete automatické zavření vrat, bez povelu?
doplněno 21.01.15 23:57:podívejte do vnitřní pošty...
Ano potřebuji automatické zavření vrat bez povelu..
Když otevřu vrata, tak aby se za nějaký čas, pro mne ideální cca 5min zavřely automaticky bez jakéhokoliv povelu
Jinak už chápu referenční bod v tom mém návodu toto uvedeno nebylo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.