Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnost upozornit na změnu vybavení bytu?

Od: atkah odpovědí: 2 změna:

Obracím se na Vás s jedním dotazem a prosím o odpověď.
Pořídila jsem si byt na základě smlouvy o uzavření budoucí smlouvy - tedy byt, který bude teprve dokončen a předán. Přílohou uvedené smlouvy je popis vybavení bytu včetně uvedení typu kotle a boileru. Po té ještě proběhla specifikace bytu, kde jsme měla možnost některých nadstandardních úprav. Při specifikaci jsem provedla některé úpravy a podepsala, avšak také mi dali podepsat k odsouhlasení i další listy na vybavení bytu, kde jsem změny nedělala, a tudíž předpokládala, že se nijak neliší od přílohy smlouvy a položku po položce nezkontrolovala - posléze jsem však zjistila, že tam byl uvedený jiný kotel a boiler, který mi nyní dali do bytu.
Dotaz: Měl prodávající (developer) povinnost ze zákona mě upozornit při specifikaci na změnu kotle a boileru oproti příloze, která byla nedílnou součástí smlouvy? Nebo mám prostě smůlu, že jsem si vše na místě nepřekontrolovala a podepsala, i když to mělo být dle jejich vyjádření stejné jako v příloze smlouvy? Mám se tím dále zabývat nebo předem nemám žádnou šanci uspět? (Jde mi o to, že původní typ boileru byl závěsný a byl změněn na stacionární, který mi zabírá místo - v malém bytě je každý metr pro mě důležitý).
Předem děkuji a jsem s pozdravem
Andrea

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dvorda
hodnocení

0x

Po právní stránce máte smůlu. Co je psáno, to je dáno. Pokuste se po dobrém požádat o uvedení do stavu dle Vašeho přání ,co nejdříve, mohly to neumyslně špatně přepsat a třeba to rádi opraví. Za rozčilování to nestojí. Když neuspějete pokuste se najít firmu, která Vám to dle Vašich představ předělá a nevyhovující boiler si vezmou protiúčtem, či se pokuste najít kupce na ten nevyhovující boiler.

Berte to jako poučení do života a buďte ráda, že jste omylem nepodepsala ještě menší byt. To už by bylo horší. Pokud se v ceně bytu atd. našla jen tuto chybu, tak věřte, že jste na tom v poměru k ceně bytu a boileru ještě dobře. Netrapte se s tím.

Přeji pěkné bydlení ve vlastním bytu. Dvorda

P.S. Právní zastoupení by bylo dražší než boiler.

celp*

Teď už toho moc nenaděláte .Ono záleží na dobré vůli.Smlouvy je potřeba důkladně pročítat třeba i za cenu toho,že si vezmete poradce v oboru ,nakonec se to vždy vyplatí.

Developer má ve smlouvě určitě klauzuli o provádění změn v projektu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]