Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolumajitelka nemovitosti

Od: alenaaa odpovědí: 2 změna:

Dobry den,chtela bych se zeptat,jsem momentalne na prac.urade a chtela bych si s pritelem vzit dum na hypoteku a chtela bych se jen zeptat,jestli muzu byt spolumajitelka bez toho ,aby me musel zarazovat do jednani s hypotekou,protoze by to zbytecne snizilo rozpocet,asi chapete co myslim.jestli staci me pak jen napsat do katastru ze jsem spolumajitelka a nebo jestli se budem muset vzit a tim by se ale vse zmenilo,protoze mam male decko a vse by se pocitalo do rozpoctu.Tak prosim kdo se v tom vyzna,tak mi prosim poradte,urcite se pujdu optat jeste primo do banky,ale jen chci mit nejake info predem.Moc dekuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

novotnyj
hodnocení

0x
ne, nejde to. Z otázky vyplývá, že přítel má dostatečný příjem na to, aby tu HYPO utáhl sám. Vy s dítětem ho příjmově táhnete dolů. - "protoze by to zbytecne snizilo rozpocet". Banka se ptá, jestli přítel někoho vyživuje - nepíšete, zda dítě je jeho. Pokud ano, bude to muset uvést. Pokud ne, nemusí. Vás uvádět nebude vůbec, Vy nebudete žadatelkou o hypo - pak ale nebudete ani spolumajitelkou. Obecně, banka má ráda, pokud žadatelů je co nejvíc - protože pak za splácení ručí každý z nich. Rodiče by nepomohli?Jestli vám ale mohu doporučit - zkuste hypo "nanečisto" - z webových kalkulaček si spočítejte splátku a tu každý měsíc posílejte někam stranou ( třeba na spořící účet). Pokud po půl roce zjistíte, že ze zbytku vyžijete, pak zažádejte o hypo v bance.V bance pár let pracuji a i když je tvrdá konkurence, jsou limity, kam už se nejde. Jestli mohu doporučit, řekněte na férovku, jak se věci mají a banka Vám řekne, zda to je průchozí nebo ne. Je to kšeft, o který je zájem. Pokud to ale nevyjde, nevěšte hlavu - lepší být teď bez HYPO, než za pár let bez domů a s exekucema...
alenaaa
hodnocení

Dobry den ,dekuji za Vasi odpoved,ne dite neni jeho.Takze pokud bych chtel abych byla spolumajitelkou,tak to jde vyhradne tak,ze by si mne vzal,jestli tomu rozumim dobre.Na dite mam alimenty od jeho otce,tak to by se do toho nepocitalo,pritel ma cca 50 tis.mes. a chceme dum v hodnote 1200000 tak snad by to nebyl problem,no jeste teda musim vse zvazit,aby to dopadlo co nejlepe,ale jeste jednou moc dekuju,preji hezky den

doplněno 20.01.15 16:54:

PS:jinak pritel zadne vyzivovaci povinnosti nema

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]