Nejste přihlášen/a.
Ahoj
máme 2 patrový RD v přízemí provádím rekonstrukci svépomocí. V horním patře mám natažený kabel od O2 z krabičky na domě až za dveře horního patra (do tel. připojky RJ 11 myslím?), ale v přízemí nic.
Chtěl bych připravit kabeláž i na spodní patro, nevíte jakým typem kabele? Zapojení bych chtěl až rekonstrukci dokončím, ale kabel už musí být připravený.
pozn: odpověď typu zavolej do O2.. jsem zkoušel ty mi řekli že mi pošlou technika na natažení a pak na zapojení. (tzn platit 2x) a to se mi nechce..
Díky předem
Dal bych tam UTP, je to univerzální kabel a dá se na něj případně pustit cokoli jiného.
Cena je stejná
ok natáhnu teda UTP, snad technik od O2 s tím nebude mít problém až to bude v té krabičce co máme na domě zapojovat.
Kdyz takate kabel, tak tam dejte STP, ktery je stineny, jistota je jistota. Koncovky se daji nacvaknout klasicke, v propade problemu vymenit za stinene. Kabel uz predelavat nebudete.
doplněno 20.01.15 13:40:Omlouvam se za pravopis, to je hruza co jsem vyplodil. Obecne davam vzdy lepsi tam, kde je dalsi zasah problematicky. Setrim tam, kde to lze snadno vymenit
...můžeš i zasekat do zdi "husí krk"neboli elektrikářskou ohebnou pvc trubku průměru 13,5 či 16 milimetrů a protahnout ním kabel jaký chceš nebo ho časem vyměnit či přidat další, třeba koaxiál...např. zbozi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.