Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ kabelu

Od: honzarce1® odpovědí: 7 změna:

Ahoj

máme 2 patrový RD v přízemí provádím rekonstrukci svépomocí. V horním patře mám natažený kabel od O2 z krabičky na domě až za dveře horního patra (do tel. připojky RJ 11 myslím?), ale v přízemí nic.

Chtěl bych připravit kabeláž i na spodní patro, nevíte jakým typem kabele? Zapojení bych chtěl až rekonstrukci dokončím, ale kabel už musí být připravený.

pozn: odpověď typu zavolej do O2.. jsem zkoušel ty mi řekli že mi pošlou technika na natažení a pak na zapojení. (tzn platit 2x) a to se mi nechce..

Díky předem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dal bych tam UTP, je to univerzální kabel a dá se na něj případně pustit cokoli jiného.

Cena je stejná

hodnocení

ok natáhnu teda UTP, snad technik od O2 s tím nebude mít problém až to bude v té krabičce co máme na domě zapojovat.

111®

neboj nebude, ale pokud by náhodou měl, tak je podezřelej...jinak to bohatě vyhoví UTP cat.5

Kdyz takate kabel, tak tam dejte STP, ktery je stineny, jistota je jistota. Koncovky se daji nacvaknout klasicke, v propade problemu vymenit za stinene. Kabel uz predelavat nebudete.

doplněno 20.01.15 13:40:

Omlouvam se za pravopis, to je hruza co jsem vyplodil. Obecne davam vzdy lepsi tam, kde je dalsi zasah problematicky. Setrim tam, kde to lze snadno vymenit

hodnocení

Ahoj to asi nebude potřeba.. :)

paw*
hodnocení

0x

Bud si kup v obchode telefonni kabel nebo tam natahni UTP kabel. Technik si poradi s obema.

olinlitomericko
hodnocení

0x

...můžeš i zasekat do zdi "husí krk"neboli elektrikářskou ohebnou pvc trubku průměru 13,5 či 16 milimetrů a protahnout ním kabel jaký chceš nebo ho časem vyměnit či přidat další, třeba koaxiál...např. zbozi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]