Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt na černo

Od: th odpovědí: 11 změna:

Dobrý,chci se zeptat zda by jste pronajímaly nebo zda už pronajímáte byt na černo,jaké máte zkušenosti,výhody,nevýhody a zda by jste do toho šli,díky za názory

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

1x

na černo nemusim ani kapra...

jaha
hodnocení

0x

Jaké důvody máš pronajímat na černo, vždyť daně jsou jenom 15 %a to ještě po odečtení paušálu. Navíc, nemůžeš ani vystavit legální nájemní smlouvu, když pronajímáš načerno. Nevidím v tom žádnou výhodu ani pro tebe ani pro nájemce.A nevěřím, že se na to jednou nepřijde. A pak to bude horší.

th
hodnocení

jaha: mám ve smlouvě od KB že banka odsouhlasí užívání předmětu zástavy třetí osobou včetně pronájmu za podmínek přijatelných pro banku...? Takže ani nevim zda by mi to schávili,a když teda jo...je to tak že bych v daňovym přiznání když mi nájemce bude dávat 8500 měsíčně tak bych za rok musel zdanit 85000 15 procenty jo...a odpočet úroků z hypotéky bych měl nebo to bych taky nemohl danit

Jo , a banka na to přijde a sesplatní vám hypotéku.

jaha
hodnocení

0x

Nebudeš platit daň z 8500 měsíčně, tj asi 100 000 ročně, ale odečteš si paušálně výdaje 30 %. A pak teprve zbytek daníš.Proto chce banka na to dohlédnout,a by jsi nenapsal do smlouvy třeba 2000, když je běžná cena za pronájem 8500.

th
hodnocení

jaho: Chápu,takže pokud mi banka řekne,že mi ten nájem schválí,co budu muset všechno zařídit? Díky

jaha

Uděláš si nájemní smlouvu, jednu pro sebe a druhou pro nájemníka. Napiš si do ní stav vodoměru, elměru a plynu. Odhlas i energie u dodavatelů a nájemník si je přihlásí. Nájemní smlouvu najdeš na netu a uprav si jí, dej si do ní, co potřebuješ. Např, kdy musí zaplatit, číslo účtu apod.Ke smlouvě potřebuješ i výpis z katastru- ten taky stáhneš z netu.Dále popis bytu-passport- stav linky, podlah, vana , WC, okna apod.

uska*

Doplním - a do 8 dnů od pronajmutí se nahlásit na FÚ jako plátce daně z pronájmu.

th
hodnocení

To vše už mám,jen energie bych platil pořád já,taklhe už sme se domluvili,ten výpis z katastru potřebuju pro koho,pro banku? Já sem si jen stáhnul z netu smlouvu o nájmu a předávací protokol,je to kolega z práce tak vlastně všechno půjde s mého účtu a on mi bude dávat peníze na ruku,i tak budu do toho ten paušál zahrnovat?Teď už záleží teda jak se vyjádří banka a mělo by to být v pořádku...Na tom FÚ nahlásim že tam mám nájemníka teda

jaha
hodnocení

0x

To je jedno, jestli bude posílat peníze do banky nebo tobě na ruku. V každém případě mu vystavíš doklad o příjmu. Zvlášťpeníze za energii- nejsou tvoje, ty zase odevzdáš dodavatelům, takže z nich daně neplatíš.Výpis katastru má být u každé smlouvy, aby bylo jasné, že byt je tvůj..

th
hodnocení

jaha: Díky za informace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]