Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit pryskyrici dzin?

Od: nessa odpovědí: 7 změna:

dobry den jak mam odstranit pryskyrici z dzin aniz bych se musela bat ze mi poskodi vlakno a barvu? prosim poradte

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

dobrý den, já znám asi 200 druhů pryskyřic, takže nevím který máte konkrétně na mysli, jak byla ta vaše pryskyřice na kalhoty nanesena? za tepla, za studena? v jakém rozsahu? Pokud se jedná o pryskyřici přírodního charakteru, ze dřeva například, tak je dobré poškozené místo vymrazit, buď kalhoty do mrazáku, nebo obkládat ledem a potom se snažit ztuhlou pr. vydrolit, ale k poškození barvy dojde, byť minimálnímu...jestliže se jedná o prům.pryskyř. tak záleží na tom o kterou jde...

hodnocení

0x

Je to určité riziko, ale obvykle se to řeší tak, že se místo potře olejem a pak se dočistí lihem nebo benzínem. Na kvalitních džínsách by to neměl být problém...

madla*
hodnocení

0x

Kupte si v DMdrogerii Ďáblíka na skvrny - vosk, asfalt, pryskyřice. Jemně vetřete na skvrnu a čištěte dokud se pryskyřice nerozpustí. Stojí 89 Kč, ale funguje to, mám vyzkoušeno.

doplněno 11.05.09 09:13:

ještě doplňuji, že Ďáblíky prý prodávají i jiné drogerie než DM

hablina*
hodnocení

0x

Malá esteticky provedená záplata na postiženém místě to jistí.

zlinacci*
hodnocení

0x

Pryškyřici jsem odstranila tak, že jsem na místo aplikovala máslo - to máslo tu pryskyřici vymastilo, poté se na toto místo nanese houbičkou jar a vše dala vyprat do pračky. 100% to funguje, mám to vyzkoušené jak na riflích, tak na šusťákové soupravě a je to bez známek zbytku flíčku. Jako nové

nada*
hodnocení

0x

Podívejte se na stránky www.produsi.cz je tam na váš dotaz taky odpověď a vyzkoušené.

nadagaliova
hodnocení

0x

Vážená paní s odstraňováním pryskyřice mám pouze z vázou kde smola byla dva roky stará ,ale s oděvů to vyzkoušené nemám.Nevím jak Vám mám poradit.Pokud to půjde zkusit na kousku kalhot kde to není vidět a nic to neudělá potom to můžete zkusit na těch flekách.S pozdravem Galiová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]