Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rok a půl bydlíme v novostavbě RD-bungalov a od počátku máme problém s mizením vody ze sifonů. Občas zmizí z vany, někdyz guly v podlaze, někdy z umyvadla... Nezaznamenal jsem při jaké situaci se to stává, voda zmizí třeba přes noc, nebo v době kdy nikdo není doma. Odvětrání nad střechu máme v DN100 za posledním WC. Stoupačka v domě žádná není. Dokonce jsem u ČOV, do které odpad vede, instaloval přivzdušňovací ventil (myslíc, že třeba vzniká podtlak komínovým efektem z odvětrání). Někdy je období, kdy voda mizí každý den, pak je třeba 14 dní, i měsíc klid. Nevím co s tím, když neznám příčinu. Můžete poradit?
Pokud máte v domě klimatizaci nebo rekuperaci, nebo větráte v době, kdy je silný vítr, může se voda ze sifonů vytlačit atmosférickým přetlakem. Další možností je nevhodné vyústění zavzdušnění tak, že ho může vítr "tlakovat", tady pomůže vhodná hlavice. Také může být chyba v zavzdušnění, může tam být nějaké pohyblivá nečistota, která občas potrubí uzavře - to se zjistí při prohlídce kanalizace kamerou.
Klimatizaci ani rekuperaci nemáme, na střeše je klasický komínek na tašce s hlavicí. Voda ze sifonů mizí, ikdyž vítr nefouká, např. dnes přes den, když jsme byli pryč a okna byla zavřená. Odvětrání je navíc umístěno na závětrné straně. Nečistotu v potrubí nepředpokládám, s odtokem jsme nikdy neměli problém. Několikrát jsem zkoušel jestli odpadní voda doteče ihned do čističky.
Pokud je dům uzavřený a má těsná okna a dveře, může při prudkém poklesu atmosférického tlaku dojít přetlakem v místnostech k probublání vzduchu sifonem, tím se i "strhne" ze sifonu voda.
doplněno 18.01.15 19:24:Někdy stačí, když se vítr opírá o stěnu, přes kterou je vyvedeno odvětrání koupelny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.