Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní bezdrátový zvonek

Od: pesan71® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, prosím o radu, informaci, tip.

Na nájemní dům,ve kterém žijeme chceme pořídiz nové vonkx. Sekat a rozbíjet se nám nechce, iidelní by byly bezdrátové zvonky. Máte tip, kde se dají koupit tak, aby měly venkovní tlačítko společně v jednom panelu, Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dam*
hodnocení

0x

O kolik bytových jednotek se jedná?

Domovních systémů je víc druhů, dost záleží na tom kolik asi chcete investovat,

existují i dvoudrátové, tzn že ze stávajícího rozvodu zvonků využijete jen jeden pár pro celý dům

a je v tom i dorozumívání. odpoledne vám sem přidám odkazy

a zdar!

hodnocení

Jde o 4 bytové jednotky

dusger*
hodnocení

0x

Pokud takový systém existuje, asi bude mnohem komplikovanější, složitější a dražší. Uvažte raději použití něčeho takového -- czechphone.cz/...

dam*

Dusger - v podstatě mám na mysli obdobu, mimochodem "Pavelek" už v tom jede dóóóst dlouho, má to vychytaný a fakt mu nechci! dělat reklamu. Za ty jeho první výtvory bych ho tam posadil místo těch zvonků - všichni to znáte z paneláků. Ceny obdobných základů, tj. tablo,telefon, jeden napájecí zdroj 220/12V a stejný komfort obsluhy se moc neliší /teď vařím z vody/. V prodeji jsou tady i polské výrobky, odzkoušené, chodí dobře a určitě levnější o třetinu. Jediný problém je, že potřebuješ dvoudrát až do bytu.

hodnocení

Ahoj, dvojdráty do bytu vedou, jen zvonky jsou nefunkční, pošli prosím tip

dam*
hodnocení

0x

profitechnik.cz/...

- pozor 4+n znamená čtyři úřastníci a jeden společný drát, v praxi to znamená, že z každého bytu ti jdou dva dráty, kdy jeden z nich je společný pro celý dům což by mělo odpovídat stávajícímu stavu, jen jej oživit a občas je to oříšek

- je tam i odkaz na bezdrátové zvonky, ale neumí "el.vrátného", líbil se mi tablo pro dva zvonky, jenže nevím jestli by dvě tabla mohli být pospolu kvůli vysílacím frekvencím a navzájem si "nezvonily"

- ceny dvoudrátů si v odkazu odečteš,

4+n vždycky znamenalo čtyři společné vodiče plus jeden pro zvonek! takže od tabla jdou čtyři vodiče plus jeden pro každý byt...takže 4+n není žádný dvoudrát...

můžete použít toto, rozhodnete se sám

tssgroup.cz/...

tssgroup.cz/...

doplněno 17.01.15 21:21:

a doporučený zdroj

tssgroup.cz/...

ceny DT cca á 400,-, DJ cca 2 000,-, zdroj 1 200,- (dá se i levněji); materiál kolem 5 - 6 000Kč plus montáž (pokud zůstane el. zámek)

doplněno 17.01.15 21:40:

ještě upozornění, od tabla bude třeba pět vodičů, je to 1+n, ale od stoupačky do bytu stačí dva (zhotoveno v roce 2013 se stejnými vnitřními jednotkami, s vnější jednotkou pro dva byty); napájení 15V DC je třeba dodržet, 12V je málo - odzkoušeno...

dam*
hodnocení

0x

Nonku, to by podle Tebe znamenalo, že do třeba dvaceti bytového paneláku by muselo vést 100 drátů? Mám zato, že to tak není, je jasné, že dvoudrát je dvoudrát a po jednom páru jde vše, myslím příchozí vyzvánění, hovor a použití el. vrátného včetně když při zadání kódu pro otevření dveří se ti v bytě ozve signál, že "se někdo vrací domů". V tlf. daného bytu si nastavíš adresu /číslo bytu/.

Můj návrh je o nízké ceně, protože : venkovní skříňka pro dvoudrát nejlevněji vychází 6,5tis.

+ zdroj- kolem 1tis. + jeden bytový telefon dalších 700Kč.

Ona navrhovaná sada 4+n komplet 2500Kč - t.j. -venkovní tlač. tablo jen pro 4 byty, zdroj, 4 ks telefon.

Myslím si, že do tabla 4+n vede jen pár pro napájení ze zdroje, jeden společný drát pro všechny byty a ke každému bytu jeden extra drát pro tlačítko bytu, zvonek u dveří bytu by měl být jeden drát společný a druhý přímo ze zdroje. Když, tak mě oprav. Dík předem.

Ahoj

dam*
hodnocení

0x

Nonku, Tvoje poslední doplnění jsem četl až potom co jsem mezi tím psal já, tak se prosím nediv,

Dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]