Nejste přihlášen/a.
Pokud jste smlouvu sepisovali u Vás doma, tak můžete odstoupit od smlouvy,ale nevím,jestli ty dva roky už nebudou moc. Mě to ČEZ udělal sám na mé požádání.
Možná máte někde číslo smlouvy na složence, nebo někde z čeho jste posílali peníze do Right Power Energy.
nemusí to být nová faktura, může být i starší. Pokud nemáte smlouvu na dobu určitou nebo nejste upsaná na nějakou dobu, dodavatele můžete změnit kdykoliv. Já jsem naposled měnil před vánocema, podepisval jsem smlouvu 22.12 s tím, že tříměsíční vypovědní doba platí. Dnes mi ovšem přišel email, že nový dodavatel začne dodávat od 22.ledna, takže rychlovka.
Dneska mi přišel mail od regulačního úřadu že tento dodavatel není zapsán na jejich úřadě takže jim tu smlouvu asi jen tak nepošlou, co si pamatuju tak před dvěma rokama ten pán co to zapisoval říkal že to je na dobu neurčitou takže tam ještě zkusím zavolat a odstoupím od smlouvy jen se bojím aby mi třeba nenaskočili penále protože u nich člověk nikdy neví.
Pokud máte smlouvu na dobu neurčitou, tak žádný poplatek nemůžou chtít. Oslovte nového dodavatele, on to všechno vyřídí za vás. Vám stačí číslo z faktury, pořípadě nový dodavatel vám poradí co a jak.
Zítra půjdu k Čezu se poptat co a jak, jinak na tom Right Power Energy mají odstoupení od smlouvy že bych to vytiskla a poslala.
čez vám s tím nic nepomůže. Vy oslovte nového dodavatele a on přechod zařídí za vás. Nemusíte nic řešit, tisknout, posílat...
doplněno 23.01.15 22:19: Vy jste jak nevěřící Tomášverona: již jsem vám psal několikrát, že pro zmenu dodavatele číslo smlouvy nepotřebujete. Chtěl jsem vám pomoct emailem a nabídnout vám řešení, což jste odmítla. Já mám na stránkách svého dodavatele zákaznický účet, kde se přihlásím a všechno vidím, předepsané zálohy, zaplacené zálohy, kde můžu posílat samoodečet, jak plynu, tak elektřiny atd atd. DALŠÍ VĚC - váš otec má nárok a právo přístupu, jak k elektroměru, tak plynoměru a že si to nechá od domovníka líbit, jeho věc. Jak posílá případné samoodečty? Jak si kontroluje správnost na fakturách? To že vámvraceli přece vůbec nic neznamená. Vždy je to jen o tom, kolik spotřebuju a jaká je cena. Když někdo tvrdí, že platí málo, protože mu vraceli není nic vypovídající. Já si zapisuju stav obou měřičů každý měsíc, jelikož dříve rwe když upravovali ceny, VŽDY mi napočítali víc dražšího a míň levnějšího, takže ve finále mě vždy natáhli. Od té doby si to píšu a samoodečty posílám vždy, když mění ceny nebo končí zůčtovací období.
Dobrý den ,
poplatek za vystavení duplikátu smlouvy dle ceníku Right Power Energy je 1210 Kč. Je pravda že jde o naprosto nesmyslný poplatek... osobně bych jej též neplatil. V prvém případě je potřeba si zjistit od dodavatele ,zdali byla smlouva uzavřena na dobu určitou či neurčitou. Dle auktuálních všeobecných podmínek se v případě smlouvy na dobu určitou doba smluvního vztahu opakovaně automaticky prodlužuje o dobu na kterou byla původně sjednána . Zde je pak nutné 3 měsíce před uplynutím této doby zaslat dodavateli že trváte na ukončení smlouvy (nesouhlas s automatickým prodloužením). Pokud máte uzavřenou smlouvu na dobu určitou a pošlete výpověď , mohou Vám účtovat smluvní pokutu. Pokuste se tedy zjistit jaký druh smlouvy skutečně máte aby jste předešla ,případným problémům.
Přeji hezký den .
Petr Baier ( pb.consulting@mail.com )
Dobrý den, děkuji za informace, už jsem psala na jejich mail zda ta smlouva je na dobu určitou nebo neurčitou tak snad mi poskytnou alespoň tuhle informaci jinak už fakt nevím a asi fakt budu muset zaplatit ten nesmyslný poplatek. Mylsím že ten pán který to před dvěma lety sepisoval říkal dobu neurčitou ale nejsem si jistá a navíc oni si tam mohli napsat kdoví co a otec jelikož je už starší a je vlastníkem bytu tak to podepsal, protože v tu dobu měli opravdu nízké ceny za elektřinu ale jak před rokem platil 5000kč tak už říkal že radši chce přejít na Čez tak uvidíme jak to nakonec dopadne, každopádně doufám že tam žádná pokuta nebude.
Pokud se nepletu tak kdyz jsem menil dodavatele elektriny tak novej dodavatel elektriny smlouvu od stareho dodavatele nepozadoval.
Já také souhlasím, pokud je nový dodavatel elekrtřiny slušný, pak vše zařídí sám a bez smlouvy s předchozím. Jinak pro všechny - podle Energetického zákona - pokud dodavatel zvyšuje cenu eletřiny,musí odběratele adresně informovat 30 dnů předem s tím, že má možnost odstoupit,přičemž nezáleží na typu smlouvy. Pokud neinformuje, pak je to do 3 měsíců od účinnosti změny. - Kdo by potřeboval vědět více - poradna Sdružení obrany spotřebitelů - makon@ asociace-sos.cz
Nechci vám do toho kecat, jistě víte, co děláte, ale ted jsem si udělal čas a srovnával ceníky s vaším současným dodavatelem a s čezem a musím říct, že čez je o dost dražší než power energy.Při mém tarifu a mé spotřebě to vychází o cca 400Kč víc a mají i dražší distribuci o 120kč ve srovnání s Power.Srovnával jsem základní ceníky s distribucí EON při spotřebě 1,6mwh. Jestli máte spotřebu vyšší, bude i cenový rozdíl vyšší. Naproti tomu můj nový dodavatel (od zítřka začne dodávat, přechod mi vyřídili za měsíc) má ceny nižší o cca 700Kč oproti Power a o 1100kč ve srovnání s čezem. Takže s čezem si nepolepšíte, ale pohoršíte.
doplněno 21.01.15 19:58:Nevěřím tomu, že vám čez za dvacet let ani jednou nezdražil. Za tu dobu šly ceny energií řádově ve stovkách procent nahoru. Momentálně sice pár let jdou ceny energií dolů, a o dost, ale je třeba si uvědomit, že cca 60-70procent z ceny tvoří cena distribuce a dalších poplatků, jako třeba příspěvek na fotovoltaiku. Takže ten kdo vás šponuje, není ani bicorn, ani jiný dodavatel energií, ale náš stát. Například i když bude ropa a její zpracování zadarmo, i když bude distribuce a zisk čerpaček nulový, benzín nebude stát méně než 20kč za litr, protože tohle si žebrá náš stát z každého litru. Takže nevěřím ani tomu, že by vás bicorn resp.power energy nějak okrádal, poněvadž mají svůj ceník. To, že vám navyšovali zálohy neznamená, že by zdražovali, ale znamená to asi to, že se vám postupně zvedala spotřeba a původní zálohy nestačili na pokrytí a to oni můžou, i bez vašeho vědomí. Určitě máte doma víc spotřebičů než před dvaceti lety. Cenu distribuce a poplatků reguluje energetický úřad, cena silové energie se odvíjí od cen na energetických burzách v německu. Ta sice pár let klesá, ale jak jsem psal, z celkové ceny co platíte tvoří nějakých sotva 40procent. Dál je třeba zdůraznit kurzové hrátky ČNB , která neustále korunu oslabuje, takže i to ovlivnuje výslednou cenu a sleva nemusí být taková, protože elektřina je kotovaná v eurech. Na druhou stranu velké společnosti jsou proti kolísání kurzu měnově zajištěné, ale to jsou jejich peníze. My můžeme jen nadávat na stát a ČNB. Dodavatelů je tolik, že konkurence je veliká, takže nemají velký prostor rýžovat. Taky musím říct, že ten váš současný dodavatel má silovou energii ještě levnější, než ten můj dodavatel, ale musí se taky brát v potaz stálý měsíční plat. Zatímco já mám nulový, power energy má cca okolo 70 kč měsíčně a to už je za rok balík. Tak stejně účtuje poplatek i čez a silovou energii má ještě dražší a má dražší i distribuci, takže jak jsem psal výše, s čezem budete platit více. Není nic jednoduššího, než si porovnat aktuální ceníky na stránkách každého z nich. Jestli ale chcete za kopii smlouvy zaplatit dva tisíce, nesmyslné, tak zaplatte, i když vám to nic nepomůže, protože si nenecháte poradit. Jsou to vyhozené peníze za něco, co nepotřebujete. Vám stačí EAN kód, který najdete na faktuře, je jedno, jak je stará. Původní smlouvu váš nový dodavatel nepotřebuje, jde mu jen o číslo ob´dběrného místa. A kdybyste dobře četla, s jeho získáním by vám pomohl váš nový dodavatel, stačí nějakého oslovit, jde to online na netu a oni vám rádi pomůžou. Na vás je jen to, zda máte smlouvu na dobu neurčitou nebo určitou, abyste neplatila poplatek za předčasné ukončení smlouvy v případě, že máte smlouvu na dobu určitou, ale vy nevíte jistě ani to. Hlavně, že jste podepsala něco, na co nadáváte. Je problém si přečíst ceník, podmínky a jiné záležitosti před podpisem? Asi jo a většina lidí pak nadává. Pokud byste chtěla levnějšího dodavatele, nechte si současného, protože je levnější než čez, pokud byste chtěla ještě levnějšího, nechte tady email a napíšu vám více, ušetříte vy i já.
doplněno 21.01.15 21:28: No stejné to není. Jak jsem psal výše, mnoho dodavatelů stále požaduje stálý měsíční plat a ten platíte i kdyz nic nespotrebujete, takže nic nešetříte. Proto jsem od eonu odešel a jen na tomto poplatku dost ušetřím 70kc měsíčně, což je 840 ročně, nehledě na to, ze mají drahou silovou elektřinu, takže úspora je více než 1500 za rok. Ze stejného důvodu mám u nich i plyn, už více nez rok, tam je ale úspora daleko vyšší, několik tisícovek. Dále jsem zajistil celé domácnosti levné tarify na volání, v pojišťovně vyřídil levnější pojištění na auto a hle 12 tisíc doma za rokProč nemáte svůj názor? Víte o tom, že rwe je nejdražší dodavatel? Je problém si porovnat ceníky? Chtěl jsem vám pomoct s výběrem dodavatele, poněvadž tam řeším aktuální přechod a není problém se zeptat přímo tam...
No my jsme pořád platili stejně když jsme byly u Čezu ale nikdy jsme nedopláceli tolik za rok jako minulý rok, potom přišel nějáký chlápek z Bicronu a otec který už je starý samozřejmě podepsal protože tehda měli ceník stejný jako u Čezu ale za dva roky se to zvedlo a navíc tento dodavatel sídlí v Ostravě což hodně vadí mému otci protože on vždy když něco potřeboval tak si tam radši zašel osobně a měl pokoj, samozřejmě že každý chce ušetřit ale jak říká teta tak všude je to stejné jde spíš o to kolik člověk spotřebuje.
Ještě jsem přemýšlela nad RWE ale kamarádka říkala že by si tam elektřinu nedávala tak nevím.
Já jsem přece neříkala že přejdu k RWE, stačí že máme od nich plyn a letos jsme dostali zpátky takže tam bych neměnila. A nakonec jsem se domluvila s paní že mi teda pošle tu smlouvu plus ceník na tento rok, a pokud budem opět letos zase doplácet tak otec říkal okamžitě k Čezu tak jsem na to zvědavá.
Já tedy nevím ale než jsme se přestěhovali tak jsme byly u Čezu 20let a nikdy žádný problém nebyl, od doby co vznikl Bicorn v současnosti Right Power Energy tak jsme na záčátku platily 700kč za měsíc a potom nám to zvedl na 1130 aniž by nás o tom informoval. Přece musím vědět kdy tu cenu zvyší a trochu mít o tom přehled a né že si tam budou zvyšovat a znižovat podle libosti, od nich už nikdy nic nechci.
Já se z vás paní picnu. Je jedno kolik platíte za rok zálohy, kolik berete zpět a nebo doplácíte. Víte vy vůbec jakou spotřebu máte? Kolik vám naskočí čisílek na elektroměru za měsíc, za rok?
Vezměte si tužku a sešit a každý první den v měsící si zapište stav elektroměru a plynu. Pak teprve můžete srovnávat vaše zálohy na energii za měsíc a za rok. Vy nevíte vůbec nic a budete tvrdit, že ten dodavatel nebo onen je drahý, levný atd. Ufff, vždyť se jedná o základní počty a nemusíte být závislá na blábolech kamarádek. Máte svůj rozum.
Nemyslím to ve zlém, ale musela jsem to napsat.
Můj otec bydlí v činžovním domě takže nemá přístup kontrolovat si každý měsíc spotřebu elektřiny když to má domovník zamčené, aspoň víme kolik spotřebujem za rok. Mě spíš šlo o to jak změnit toho dodavatele bez té smlouvy už jsem to tady psala, a stejně už to mám domluvené s paní tak to tak nechám ať se otec zas nerozčiluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.