Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stala se nám taková věc:
vypnul jsem jistič od zasuvek v kuchzni, odmontoval kryt jedne zasuvky, omyl ho , a zase vratil suchy zpet, pak zapnu zpet jistic, zustal drzet nahore, ale v zasuvkách nejede zadny spotřebič. No nechal jsem to vypnute a pak to pro zajimavost asi po hodině zapnu a zase to slo v pohode. A po dvou dnech, kdyz jsem se vratil z prace a chtel si udelat caj, tak prostě zase nic v těch zasuvkách nejede
jendo jestli konvice nebo nabijecka na mobil), jistič v pohode nahore!
Nevíte, čím to tak může být? Elektrikáře jsme mi podařilo zajistit až na přístí týden, takže do te doby se bojim aby jsem nevyhořeli, nebo tak neco.
Je to celkem novy byt (asi 7 let starz, royvody v medi) atd.
Dekuji
Vypadá to na povolený drát v záduvce. Pokud by šlo o fázi a jsou zásuvky nasmyčkované, tak by šla aspoň jedna (pokud to není na přívodu té první). Spíše bych hádal na vodič u jističe. Tam jste manipuloval a může tam být špatný dotyk. Pak připadá do úvahy nulák povolený na přívodu.
Těžko však na dálku takto hádat. Pro elektrikáře práce ma 10 minut.
Skúste podoťahovať všetky kontakty-istič-zásuvky ktoré sú v okruhu.Samozrejme pri vypnutom hlavnom ističi.Potom ak máš nejaký merák ,a trochu sa do toho vyznáš ,nahod hlavný istič a postupne od ističa meraj či máš 230V.Mohol by si prísť na miesto ktoré je vadné.Alebo pomohlo dotiahnutie kontaktov a všetko bude v poriadku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.