Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Vím že na otázku podobnou té mojí, je zde mnoho odpovědí. ale raději bych konkrétně popsal moji situaci a poprosil Vás o radu. Jedná se mě o to jak zrenovovat celkem staré (cca 60let) dveře a futra. (viz foto) Jedná se mě o to , abych nemusel bourat staré atypické futra a nahrazovat je typyzovanými aby do nich pasovali nové dveře. Raději bych "zachránil" ty původní.
Nevím jestli bude lepší je natřít, nebo nastříkat, případně nechat potáhnout folií. Poprosím tedy o Váš názor.
Zajímá mě jakou značku barvy použít, jaký tmel na opravy prasklin a případně jak odstranit co nejlehčím způsobem starý nátěr a nástřik (tedy pokud je nutné ho odstranit) dveře jsou nastříkané syntetikou, futra natřeny taky syntetikou.
Výsledný odstín barvy bych si představoval světlou třešeň. Jedná se celkem o čtvery futra s dveřmi.
Předem moc díky za vaše rady tipy a triky, jak toho dosáhnout Pavel.
Otázka je, jak moc hezký to chceš mít. Někomu by stačilo to jen tak lehce přebrousit a nějak natřít a bude spokojenej. Jinej by to chtěl mít jako nový z fabriky a pak by to byl větší boj.
Osobně bych to nejdřív vysklil a pak všechno opálil, jak samotný dveře, tak lišty ke sklům, ty by se asi musely nějaký udělat nový, těžko všechny přežijí vyndání bez úhony. Pak bych vše přetmelil nějakým dvousložkovým polyesterovým tmelem, přebrousil, prohlédnul, opět přetmelil, to už jen tak lehce, jen tak sem tam. Vybrousil už úplně načisto a pak nastříkal. Jakou barvu? Na stříkání nejlépe nějaký polyuretan, na natírání nějaký olejovosk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.