Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozklepávat nýty?

Od: japapa odpovědí: 4 změna:

Potřebuji rychle a pěkně rozklepávat nýty přes podložku.

Můj dodavatel má nýtovací pistole pneumatické, ale je to velmi hlučné, musí se táhnout tlaková hadice, kompresor.

Neexistuje něco takového elektrického?

Popravdě nemůžu najít žádnou. když zadám nýtovačkanebo nýtovací pistole tak mi najedou jen mraky nýtovaček na trhací nýty ale rozklepávací žádná.

Jmenuje se to snad nějak jinak?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

japapa
hodnocení

tak jsem našel toto .

ty rozklepávací nýty se jmenují nýtovací matice?

eshop.abrasiv.cz/...

doplněno 14.01.15 12:45:

Potřebuju rozklepávat poloduté hliníkové nýty

ronyx*

Ta akupistole z vašeho odkazu je na trhací nýty, takže to pro vás vhodné není. Máme ji v práci - vynikající, ale pro vás nevhodné.

robin1*
hodnocení

0x

Na klasické nýty slouží utahovák a hlavičník. U Fe nýtu do určitého rozměru (cca 4mm za studena), větší pak za tepla. Nýt tabulkou určené délky (tloušťka materiálu + materiál na hlavu) se zasune do otvoru, podloží se hlavičníkem (nebo se položí do důlku v podložce) , utáhne se utahovákem (vypadá jako průbojník, ale má v sobě podélnou dutinu o průměru nýtu) a rozklepe se údery kladiva přes hlavičník.

doplněno 14.01.15 14:07:

Nýtovací matice se používá třeba do jeklu. Vyvrtá se otvor, třeba 10 mm zasune se nýtovací matice, roznýtuje a v tenkostěnném profilu je pak závit M8 o délce třeba 1 cm.

ronyx*
hodnocení

0x

Čistě teoreticky by pro vás mohlo být vhodné něco takového, jako je na videu níže. Ale jak by se to chovalo s nýty těžko říct. Možná by to šlo využít jako klasické kladivo s tím, že by se na nýt použil hlavičník a tímto kladivem z videa by se údery vytvořila hlava - nemusel by do toho hlavičníku nikdo bušit mechanicky - ručně. Ale je to jen můj nápad - v praxi neodzkoušený (nemám to kladivo z videa)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]