Nejste přihlášen/a.
ahoj..poradí někdo co je toto za nátěr ,který se používá na efekt "travertino"umělý kámen?..to asi nebude běžná malířská barva ,že?..je totiž jen jakoby mírně barvící, nekryje 100% ,spíš to jen tónuje ...a přesně to je pro tento efekt vhodné..nikde ale nemůžu najít co jsou to za barvy obecně.. video čas 5:15 díky
bližší info
a ceník
abych pravdu řekl, ještě jsem se s tím nesetkal...ale vždy je něco "poprvé"...znám jen podobné obklady...
doplněno 13.01.15 14:29:prodejce nebo aspoň nabídku v ČR nevidím..
doplněno 13.01.15 14:31:přímo výrobce i technickými listy, ...
doplněno 13.01.15 14:53:plastický nátěr, prováděný speciálním houbovým válečkem (s důlky) můžete mít v mírně vyšších cenách běžných malířských nátěrů a to materiálem PRIMLEX PLASTIK...je velmi vhodný na praskající omítky (praskající v rozumných mezích), je totiž mimořádně pružný i po vyschnutí, máme tím udělány stěny panelového bytu, kde bylo složení - panel - 5cm polystyrenu s hoblinocementovou deskou - ocelová síťka - omítka - malba; pokaždé po malování se v krátké době objevily praskliny; po aplikaci PLASTIKEM bez prasklin, další malba za pár let už jen POLAREM, část tónovaným, a dále nepraská...má někdo podobnou zkušenost?
nonek: drahý nátěry nechci...to bych se nedoplatila... musí existovat levná varianta se stejným učinkem...napadlo mě ,zda to nejde prostě jen hodně zředit obyč.akrylátovou barvu...
doplněno 13.01.15 15:06:já tomu právě pořád nerozumím...jsou obyčejné malířské barvy na stěnu..ale ty ten povrch 100% překryjí...tento efekt Travertino se vybarvuje jen transparentně..poloprůhledně..spíš se zed jen natonuje ,třeba do hněda...tuhle stěrku budeme dělat ze stavebního lepidla (bílé-KNAUF)...z marmorinu tahle struktura nešla vůbec,a z lepidla to vypadá že půjde...jenže čím ho pak natonovat...tak ,aby se zed jen mírně obarvila to fakt netuším...žeby stačilo hodně zředit akrylátovou běžnou malířskou barvu nebo tonovací barvu?...posílám foto jak by výsledné nabarvení mělo vypadat...
ptala jste se "co je toto za nátěr"- proto odkazy na bližší info...výše mé zkušenosti také s plastickým nátěrem, sice ne tak efektním, ale zato levnějším a hlavně užitečným...
tady podobné nápady, ale nezkoušel jsem...
možná je to něco takového za barvu?...vidíte?..jakoby polokrycí jen ...
nebo tady to tonuje tonovačem od JUB ..ale to je běžná barva?..nebo jaký je rozdíl mezi touto tonovací a normální akrylátovou?
a co některá z těchto
doplněno 13.01.15 15:19:třeba toto
cenu sice nevidím, asi ani to nebude levné...ještě zkusit třeba u PRIMALEXu, JUBO, atd. ...to mě jen tak napadlo...začíná se mi to i líbit...
nonek: ahoj..tak jsem zapátrala a jsou to lazury na stěny...ty se smíchají s nákou tonovací barvou a přetře se to tím...
doplněno 15.01.15 19:14: doplněno 15.01.15 19:30:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.