Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemní plyn

Od: doromos odpovědí: 11 změna:

Zdravím,proč musí být trubky zemního plynu spojeny zavitovou tyči se svorkama?Na fotce to nemám,ale prý to tam mám zajistit?

A ještě jedna věc,plynu se bojím :) Ale koupil jsem nový sporák mora a revizní technik mi říká že už od výroby sporák je na zemní plyn nastaven.Tudíž se nemusím bát že to špatně pouští plyn?

Zemní plyn

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

to je proto, že veškeré elektro-pospojování používá náhodné zemniče. A aby se nestalo. že pri odpojování měřidla plynu při výměně budou lítat jiskry, a něco blafne, je požadováno v souladu s normou propjení přívodu a odvodu plynu, ovšem na holý kov, ně přes barvu! takže propjit!

doromos
hodnocení

Takže se teď nic stát nemůže? Prakticky jako když to nebude nikdo demontovat?

111®

stát se může cokoliv, a norma vyžaduje propojení. S tím se nepolemizuje! Je to zákonné nařízení, takže porušení zákona se trestá! Proto doporučuji doplnit podle požadavku, který vzchází ze zákonné úpravy!

doromos
hodnocení

Zítra v práci tu zavitovou tyč udělám a propojim to jde mi jen o to jestli může zítra přítelkyně vařit :)

111®

vařila doposud, tak to do zítra vydrží

robin1*
Zítra určitě vařit může :), :)
hujer123*

konarik.cz/...

nebo konarik.cz/...

Rozhodně bych se s tím nevyráběl a koupil hotový s povrchovou výrobou. Zajišťuje galvanické spojení a stabilizuje potrubí a tím brání poškození plynoměru a zjednodušuje jeho výměnu.

rv*
hodnocení

0x

A nemají být propojeny proto, aby případné namáhání plynoměru od trubek bylo zachyceno tou závitovou tyčí?

JInak plynu se bát nemusíte, u nás nepřizpůsobiví nahradili plynoměr rozřízlou duší od kola a taky to fungovalo.

111®

ne , propojují se jek jsem psal. Jako náhodný zemnič se třeba v koupelně propojí vana a plynový ohřívač vody, pospojování a přizemnění=uvedenína stejný potenciál. Propjí se v koupelně vše kovové, takže i voda vedoucí do ohřívače.

stirecek*
hodnocení

0x
Zajistit by to měl ten, kdo vám dal plynomer. Kdo vám dělá revize?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A taky se tvrdí, že se tyhle rozporky dělají z důvodu, zachycení tahů a tlaků z potrubí, které by mohlo potom poškodit - roztrhnout - plynoměr. A to by taky nebylo moc dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]