Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba klíče

Od: bodgirl* odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
potřebuji vyměnit zámek u dveří do bytu. Koupila jsem fabku, kterou jsem do dveří zašroubovala, ale klíčem nejde otočit. Našla jsem nějakou starou fabku a k ní dva klíče, která do dveří pasuje, ale zvenku mají dveře u zámku takovou tu krytku a tak potřebuji prodloužený klíč (raději přikládám fotku, protože se v tom nevyznám), abych zámek odemkla. Zevnitř je to standard, takže tam klíčem v pořádku otočím. Je možné, aby mi v zámečnictví vyrobili prodloužený klíč, když přinesu celou tu fabku a krátký klíč, který mám? Nebo to nebude fungovat?

Výroba klíče

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yyy
hodnocení

1x

Píšete to správně. Nechte si udělat ten prodloužený klíč a pak to půjde.

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Zkuste fabku otočit delší stranou ven.

hodnocení

0x

potřebujete prodlouženou FABku, je to bezpečnostní zámek; klíč by vám vyrobili jen k té FAB, kterou přinesete, ale bude zase krátký (opře se o štítek na dveřích)...ta původní asi bude ta, která tam má být, jen je ji třeba seřídit...

doplněno 12.01.15 14:52:

doplňuji

pokud ovšem byla koupena se zámkem, ale asi ne...

je třeba změřit tloušťku dveří a zámek, koupit odpovídající vložku FAB, jsou různé délky částo do bytu a ven...

eben-kovani.cz/...

doplněno 12.01.15 14:53: FAB části do bytu a ven...
doplněno 13.01.15 10:37:

amper@ myslel jsem štítek k bezpečnostnímu zámku, jeden z levnějších typů, ale je pravda, že jsem to napsal jinak...

Co to je za nesmysl? *sok* Nikdy jsem neměl problém, když jsem potřeboval udělat prodloužený klíč podle krátkého a naopak a nikdy jsem k tomu vložku předkládat nemusel. Samozřejmě nesmí jít o chráněný profil, ke kterému nemám kartu.

doplněno 13.01.15 08:20:

Mimochodem, že mám bezpečnostní kování neznamená, že mám pod ním bezpečnostní vložku. Vložka nemá s kováním nic společného (akorát k tomu kování na obrázku potřebuju delší klíč).

hodnocení

0x

Prodloužený klíč k Fabce vám nikde nevyrobí. Klíč se vyrábí z polotovaru a jeho délka je daná. Lze jej ale zbrousit tak, aby šel vsunout hlouběji i přes ochrannou krytku zámku a tím by měl být problém vyřešen. Pokud se jedná tedy pouze o nějaký ten mm.

Píšete nesmysly. K jakékoliv vložce se dá bez problémů vyrobit jakkoliv dlouhý klíč. Délka klíče nemá nic společného s jeho profilem.

Amper - připilování klíče sice funguje, ale to taková dost fušeřina.

doplněno 13.01.15 17:57:

Ampper - No jasně, někdy to jinak nejde. Já měl takhle "provizorně" upilovaný klíč 10 let. *smich*

hodnocení

0x

Tedy zírám, čeho jsou někteří rádci schopni: Tvrdit, že máte bezpečnostní zámek, když dáte jen fotku kování :).

Pokud fabka sedí na vnitřní straně dveří zároveň s kováním (nevyčnívá ani není utopená) a na vnější straně to samé (nepočítajíc v to tu "bouli"), potom nepotřebujete žádnou jinou fabku. A ano, píšete to správně, chce to prodloužený klíč. Dělají se běžně ve dvou délkách a ne, že ne. Otázkou je, zda bude dostupný. Někdy přijdu a udělají mi klíč delší, než je třeba a někdy je to naopak. Rada připilovat krátký klíč "v rozích" je rovněž v pořádku, je to asi 3 týdny, co jsem to dělal, tedy mohu říct, že to funguje.

doplněno 13.01.15 10:00:

to @magdon: :) když stojíte před problémem, jestli jet 30km tam a zpátky kvůli jednomu klíči a nebo strávit 5 minut fušováním, člověk z nároků snadno sleví. Nebylo to na trvalé použití. Jen jsme potřebovali zamezit vstupu nežádoucích osob a to neprodleně *afro*

bodgirl*
hodnocení

0x

Zdravím všechny,

moc děkuji za odpovědi. Abych to rozsoudila, tak dnes jsem si byla nechat udělat dlouhý klíč. Přinesla jsem krátký klíč a řekla, že chci dlouhý, aby se s ním dalo odemknout přes bezpečnostní kování. Pán mi sdělil, že existují jen dva typy klíčů - krátké a dlouhé, takže se splést nemohu a pokud to není nějaký extrespeciání zámek, tak to fungovat bude. Udělal mi tedy z krátkého klíče dlouhý. Doma jsem fabku namontovala a vše funguje tak, jak má.

Díky za reakce a přeji pěkný večer :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]