Nejste přihlášen/a.
potřebujete prodlouženou FABku, je to bezpečnostní zámek; klíč by vám vyrobili jen k té FAB, kterou přinesete, ale bude zase krátký (opře se o štítek na dveřích)...ta původní asi bude ta, která tam má být, jen je ji třeba seřídit...
doplněno 12.01.15 14:52:doplňuji
pokud ovšem byla koupena se zámkem, ale asi ne...
je třeba změřit tloušťku dveří a zámek, koupit odpovídající vložku FAB, jsou různé délky částo do bytu a ven...
doplněno 12.01.15 14:53: FAB části do bytu a ven...amper@ myslel jsem štítek k bezpečnostnímu zámku, jeden z levnějších typů, ale je pravda, že jsem to napsal jinak...
Co to je za nesmysl? Nikdy jsem neměl problém, když jsem potřeboval udělat prodloužený klíč podle krátkého a naopak a nikdy jsem k tomu vložku předkládat nemusel. Samozřejmě nesmí jít o chráněný profil, ke kterému nemám kartu.
Mimochodem, že mám bezpečnostní kování neznamená, že mám pod ním bezpečnostní vložku. Vložka nemá s kováním nic společného (akorát k tomu kování na obrázku potřebuju delší klíč).
Prodloužený klíč k Fabce vám nikde nevyrobí. Klíč se vyrábí z polotovaru a jeho délka je daná. Lze jej ale zbrousit tak, aby šel vsunout hlouběji i přes ochrannou krytku zámku a tím by měl být problém vyřešen. Pokud se jedná tedy pouze o nějaký ten mm.
Píšete nesmysly. K jakékoliv vložce se dá bez problémů vyrobit jakkoliv dlouhý klíč. Délka klíče nemá nic společného s jeho profilem.
Amper - připilování klíče sice funguje, ale to taková dost fušeřina.
doplněno 13.01.15 17:57:Ampper - No jasně, někdy to jinak nejde. Já měl takhle "provizorně" upilovaný klíč 10 let.
Tedy zírám, čeho jsou někteří rádci schopni: Tvrdit, že máte bezpečnostní zámek, když dáte jen fotku kování .
Pokud fabka sedí na vnitřní straně dveří zároveň s kováním (nevyčnívá ani není utopená) a na vnější straně to samé (nepočítajíc v to tu "bouli"), potom nepotřebujete žádnou jinou fabku. A ano, píšete to správně, chce to prodloužený klíč. Dělají se běžně ve dvou délkách a ne, že ne. Otázkou je, zda bude dostupný. Někdy přijdu a udělají mi klíč delší, než je třeba a někdy je to naopak. Rada připilovat krátký klíč "v rozích" je rovněž v pořádku, je to asi 3 týdny, co jsem to dělal, tedy mohu říct, že to funguje.
doplněno 13.01.15 10:00:to @magdon: když stojíte před problémem, jestli jet 30km tam a zpátky kvůli jednomu klíči a nebo strávit 5 minut fušováním, člověk z nároků snadno sleví. Nebylo to na trvalé použití. Jen jsme potřebovali zamezit vstupu nežádoucích osob a to neprodleně
Zdravím všechny,
moc děkuji za odpovědi. Abych to rozsoudila, tak dnes jsem si byla nechat udělat dlouhý klíč. Přinesla jsem krátký klíč a řekla, že chci dlouhý, aby se s ním dalo odemknout přes bezpečnostní kování. Pán mi sdělil, že existují jen dva typy klíčů - krátké a dlouhé, takže se splést nemohu a pokud to není nějaký extrespeciání zámek, tak to fungovat bude. Udělal mi tedy z krátkého klíče dlouhý. Doma jsem fabku namontovala a vše funguje tak, jak má.
Díky za reakce a přeji pěkný večer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.