Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zepat, jak probíhá koupě např. sporáku z e-schopu. Jedná se mall. Nebojím se, že by mi n edoručili, to se asi nestává, ale spíše, co mi musí při převzetí zboží přepravce dát za listiny? Kde dostanu záruční list od toho sporáku. Jde mi hlavně o to, že to musí zapojit někdo s "kulatým razítkem" a dává někam potvrzení, ne?
Já jsem ještě nikdy nekupovala tak velké zboží z e-schopu. Dííky
Dobrý den, doprava velkých kusů je někdy dost drahá, tak na to se podívejte, ať neproděláte. Jinak, přivezou, složí za první vrátka a doklady jsou u zboží (nebo pak přijdou mailem). Připojení si zajistíte u instalatéra přes plyn. Zdravím!
1) P.S. Někdy je lepší koupit v kamenném obchodě, který má dopravu v místě zdarma.
2) P.S. Nebo si objednat instalatéra, který dodá nový sporák, připojí a starý odveze.
doplněno 12.01.15 14:40:Na některé zboží není ani záruční list někdy vystaven a stačí dodací list. Ovšem, Mall to dělá (nebo dělal) tak, že pokud je u zboží záruční list, tak se odesílá zpět poštou a oni ho potvrzený zase poštou vrátí. Případně, lze nechat potvrdit osobně v jejich sídle.
Je potřeba sdělit,jaký typ sporáku to je,zda elektrický,plynový,nebo kombi.Není až takový problém xe zapojením,plyn se připojuje na standartní přívod s uzavíracím kohoutem a plynovou hadicí,elektřina vesměs ponocí kabelové koncovky do standartní zásuvky s dostatečným proudovým příkonem,nakonec je potřeba jen přivolat odborného konrolora elektřiny a plynu,který potvrdí správnost zapojení a dá revizi na papír.
JABRAKA
E-šopy mají povinnost dopravit zboží za první dveře. Když nebylo zbytí, vzala jsem si 2x 50 kč.a řekla jsem, že toto bude jeho, když mi zboží dá do bytu a toto, když mi starý spotřebič postaví k popelnici. Byla to pračka a ještě než odjel, už u ní stál cigan. Při faktuře je poučení. Třeba, že si máte nechat vystavit záruční list do týdne (nebo někdy) nebo naopak, že záručák není třeba, protože faktura má stejnou platnost jako záruční list.
Na namontování byste si měla nějakého plynaře najmout. Ten vám skontroluje správnost napojení, případně vymění hadici, bude-li potřeba. A budete mít mnoho let klid i při běžných kontrolách. A hlavně jistotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.