Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě sporáku z e-schopu

Od: serapha* odpovědí: 4 změna:

Chtěla bych se zepat, jak probíhá koupě např. sporáku z e-schopu. Jedná se mall. Nebojím se, že by mi n edoručili, to se asi nestává, ale spíše, co mi musí při převzetí zboží přepravce dát za listiny? Kde dostanu záruční list od toho sporáku. Jde mi hlavně o to, že to musí zapojit někdo s "kulatým razítkem" a dává někam potvrzení, ne?

Já jsem ještě nikdy nekupovala tak velké zboží z e-schopu. Dííky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, doprava velkých kusů je někdy dost drahá, tak na to se podívejte, ať neproděláte. Jinak, přivezou, složí za první vrátka a doklady jsou u zboží (nebo pak přijdou mailem). Připojení si zajistíte u instalatéra přes plyn. Zdravím!

1) P.S. Někdy je lepší koupit v kamenném obchodě, který má dopravu v místě zdarma.

2) P.S. Nebo si objednat instalatéra, který dodá nový sporák, připojí a starý odveze.

doplněno 12.01.15 14:40:

Na některé zboží není ani záruční list někdy vystaven a stačí dodací list. Ovšem, Mall to dělá (nebo dělal) tak, že pokud je u zboží záruční list, tak se odesílá zpět poštou a oni ho potvrzený zase poštou vrátí. Případně, lze nechat potvrdit osobně v jejich sídle.

serapha*
hodnocení

Ještě bych se chtěla zeptat, jak je to se záručním listem, nevíte náhodou?

jabraka*
hodnocení

0x

Je potřeba sdělit,jaký typ sporáku to je,zda elektrický,plynový,nebo kombi.Není až takový problém xe zapojením,plyn se připojuje na standartní přívod s uzavíracím kohoutem a plynovou hadicí,elektřina vesměs ponocí kabelové koncovky do standartní zásuvky s dostatečným proudovým příkonem,nakonec je potřeba jen přivolat odborného konrolora elektřiny a plynu,který potvrdí správnost zapojení a dá revizi na papír.

JABRAKA

hodnocení

0x

E-šopy mají povinnost dopravit zboží za první dveře. Když nebylo zbytí, vzala jsem si 2x 50 kč.a řekla jsem, že toto bude jeho, když mi zboží dá do bytu a toto, když mi starý spotřebič postaví k popelnici. Byla to pračka a ještě než odjel, už u ní stál cigan. :-D Při faktuře je poučení. Třeba, že si máte nechat vystavit záruční list do týdne (nebo někdy) nebo naopak, že záručák není třeba, protože faktura má stejnou platnost jako záruční list. ;) Na namontování byste si měla nějakého plynaře najmout. Ten vám skontroluje správnost napojení, případně vymění hadici, bude-li potřeba. A budete mít mnoho let klid i při běžných kontrolách. A hlavně jistotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]