Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebuji poradit zda na klasické montážní pěně bude držet fasádní akrilátová omítka co se používá na zateplení polistyrénem.Aď už na seříznuté nebo normálně vypěněné.
Dále jak tato pěna chutná kunám?Potřebuji s ní vystříkat mezery mezí zdí a trámy aby mi nelezla na půdu.Tak jestli to bude mít nějakej efekt,kdybych to někde nevymazával výše zmíněnou omítkou a nechal ji samotnou.
Zdravím,
že by montážní pěna chutnala kunám, případně dalším zvířatům, o tom silně pochybuju, ale nepochybuju o tom, že když jm bude překážet, že se tou pěnou v klídku prokoušou - vlastní zkušenost mám s tím, že se zapěněnou dírou k mému nemilému překvapení prokousaly jak myši, tak potkan. Takže jen na pěnu jako zamezovači přístupu bych se určitě nespoléhal - minámálně bych tam nacpal třeba králičí pletivo a pak to zastříkl pěnou.
Ano na pěně bude držet lepidlo perlinka a lepidlo, pak omítka, jako na ostatních polystyrenech.
Na pěnu přímo omítka není vhodná, ale na kouskách to bude držet.
Kunám pěna nechutná, proto jí nejí.
Ok.Bude to jen na malejch spárách tak kolem5 cm.No já vždycky myslel že skelná vata taky nikoho nebude lákat aby si v ní dělal pelech ,tak aby se mi tou pěnou pak neprokousala.
Zatím mám tu zkušenost, že když jsem škvíry, kudy kuna lezla na půdu, zapěnil, byl od kuny pokoj. Z toho soudím, že jí nechutná. Například ve dřevě si je schopná škvíru hryzáním rozšířit.
Ani tak nejde o to zda jí pěna chutná, jako o to zda je ochotna se pěnou prokousat. Z vlastní zkušenosti vím, že se kuna montážní pěnou v pohodě prokouše. Já osobně bych na rizikových místech dal pozink, nebo měděnou síť s oky 10 x 10 mm. Uvádím záměrně obě varianty pro případ, že někdo bude potřebovat dopojit síť například k měděné okapnici, kdy nejde použít pozink síť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.