Nejste přihlášen/a.
serafino, dříve jsem doporučoval vyplnit prostor na sílu profilu. Dneska, po poučení od techniků isoveru dodávám, že oni mne přesvědčují, aby isolace byla slabší, třeba o 1cm, aby byla mezi deskou a vatou malá mezera. Prý je to kvůli přenosu hluku chvěním. Nějaké rezonance se lépe tříští.
Takže takto to sděluji zákazníkům, aby se sami rozhodli. Určitě ne vatu silnější, páč to je jen mrhání peněz a nic to neřeší.
Hezký den
doplněno 12.01.15 11:15:Píšete o mezeře mezi vatou a deskou. Takže pro 75 mm příčku, třeba 60 mm vatu? Např. levnestavebniny.cz/...
doplněno 12.01.15 08:49:resp. zde za lepší cenu baushop.cz/...
Do profilu 75 mm dávám 50 mm vatu. Snažím se jí připlácnout k jedný straně příčky a v této poloze ji zafixovat, třeba cik cak provázkem. Důvodem takového řešení je údajně to, že zvuková vlna se podstatně lépe tříští při procházení styku materiálů různých hustot.
Díky všem za odpovědi. Jedná se skutečně jen o příčku kolem a mezi koupelnou a WC. Vzledem k doporučení 50 - 80 mm, tedy nemusí být vata mezi deskami napěchována a mohou být i mezery, to jsem potřeboval věděť.
Sádrovláknité desky také vypaddají zajímavě, ale přibližně trojnásobně vyšší cena oproti sádrokartonu je rozhodující. Sirší příčku jsem zvolil kvůli tomu, abych v ní ohl pohodlně vést rzovody.
Děkuji a přeji hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.