Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení regulace podlahovky

Od: likealaik odpovědí: 3 změna:

dobrý den,
ako laik bych potřeboval poradit s nastavením/regulací směšovacího podlahového topení (nevím zdali je paralerní či sériový ale to z obrázku jistě uvidíte). Mám nejspíše jednookruhový kotel s možností nastavení ekvitermní křivky, a společně s podlahovým topením i vysokoteplotní radiátory pro které je křivka nastavena. Podlahovky mají nastavitelný termostat. Na podlahovce je regulační ventil od 20 do 50°C a také 3 režimy síly toku čerpadla.
Mám tedy nějak regulovat ventil nebo ho mít vždy na max? A jak poznám která úrověn na čerpadle je ta správná?

Nastavení regulace podlahovky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten ventil je na nastavenie teploty do podlahové kúrenia,Prietoky sa nastavujú tými siedmými regulátormi dole a prietoky sa matematický počítaju.Mal to spraviť projektant alebo kúrenár.Na čerpadle sa prepína len litrový prietok za minútu a záleži od množstva vody v kúrení,a iných faktorov pri reguláci.Samostatná regulácia sa prevádza povolením matice a druhým kľúčom sa reguluje prietok ktorým sa nastavuje odpor prietoku tak,aby tento odpor bol vo všetkých okruhoch rovnaký,lebo kde bude väčší,tak ten okruh nebude topiť.Doporučoval by som vymeniť ruční odvzdušňovak za automatický,hore nad čerpadlom,nad budíkom.

likealaik
hodnocení

Ten ventil je na nastavenie teploty do podlahové kúrenia - ano a mám s ním nějak pohybovat? Např. když bude venku teplo tak snížit nebo naopak když bude zima tak zvýšit? Nebo ho mám nechat permanentně na 50°C?

Teplota by mala byť pre optimálnu pohodu asi o 5 stupňov vyššia ako v izbe,čiže asi 30 stupňov.Ak vám bude zima po troche pridavajte,no teplota sa neprejaví hneď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]