Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny na stropě

Od: bourak* odpovědí: 7 změna:

Dobry den .Potřeboval bych poradit jak schovat praskliny na stropě.Zakaznik chce polepit strop 2cm polystyren na to perlinku a štuk.Musim ten polystyren take přivrtavat nebo ne aby to nespadlo.Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Jaký účel má požadovaná úprava splnit?pouze srovnat panelový strop?Doporučuji nalepit na panely dekorační kazety z 10 mm polystyrenu.Nalepil jsem jich za život na stovky stropů.Náklady na jeden obývák jsou kolem 2 000Kč,i s prací do 5000.-

Výsledek vzhledově není možno jiným způsobem dosáhnout.

JABRAKA

Praskliny na stropě

johhny16*
hodnocení

0x

Vždy je lepší přivrtat,než riskovat že spadne.Nikdy nevíte jakou ma lepidlo přilnavost,zda-li to není mastne ,atd a proto přivrtat.Jistota je jistota.

v garáži mám 7 polyš nalepený na stropě asi 8 let a nevypadá že by chtěl spadnout.Když si povrch dobře nachystáte(oškrábete nátěry popř.napenetrujete)tak nemůže spadnout jedině i s omítkou :)

V průjezdu jsem někdy v roce 1997-98? lepil na strop-podbití prkny,palach,štuk-nic se neškrábalo,nečistilo,rovnou lepidlo a desky polyše 100x100x3cm! drží dodnes "jako přibité"!V kuchyni na umakart jen aby se neřeklo trochu přejetý šmirglem nanesen film obyčejného lepidla,nechal zatvrdnout a asi 4-5. den teprve lepil obklad,zase obyč .lepidlem!po rocích při výměně jádra jsem zkoušel urvat obklady-nešlo bez poškození umakartzu či obkladačky.Nebylo odmaštěno a ani použita písková penetrace!

pt®
hodnocení

0x

A na jaký strop budete ten polystyren lepit? Na panelákový? Děkuji. - pt

hodnocení

0x

Než tam lepit EPS, tak to bych radši udělal strop z SDK. Mnohem jednodušší práce a cena bude stejná.

hodnocení

0x

bouráku, není jediný důvod polystyren kotvit. Lepidlo musí udržet polyš. Pokud ne, tak ani hmoždinka nepomůže a dojde k průhybům.¨Tolik k otázce.

Jelikož nevím o složení stropu, tak proč tak pracně, proč ne sádrokarton na strop, kazety z polyše jak píše kolega Jabraka, nebo kazety...,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]