Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na poškrábaný matný plast na autosedačce

Od: lucik7988* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den/ahoj

prosím o radu ohledně "vyléčení" naší autosedačky. Po stranách - na plastové konstrukci má pár oděrek, škrábanců. Zajímalo by mě, zda lze i tuto matnou-černou barvu nějak (alespoň) trošku spravit a zahladit nehezké škrábance. Přikládám foto pro lepší představu :)

PS: Četla jsem názory na požití šmirglu (hrubost od cca 500, 1000...atd a poté použití klasického Tempa. Ale to se většinou vztahovalo k lesklému plastu. Proto prosím o názor, zda lze použít i na matnou barvu, popř. jiné návrhy. Předem velice děkuji za odpovědi :)

Jak na poškrábaný matný plast na autosedačce
Jak na poškrábaný matný plast na autosedačce #2
Jak na poškrábaný matný plast na autosedačce #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to určitě plast? Mně to na těch snímcích připadá spíš jako nastříkaný polystyrén či nějaká tvrdá pěna. Snad Vám někdo poradí nějaký vhodný nátěr, já bych to nějak vesele "oblékla".

lucik7988*
hodnocení

Nene, je to plast - je to klasická autosedačka / vajíčko pro nejmenší (0-13kg). Poškrábány jsou boční strany sedačky a ta rukojeť.

lucik7988*
hodnocení

0x

Tak jen doplním pro ty, co mají podobný problém. Nakonec jsem opravdu na škrábance a nerovnosti použila šmirgl (od nejhrubšího po nejjemnější - těžko k sehnání, musela jsem nakonec najít prodejce na netu - např.OBI bylo bez výběru...), který jsem hodně namáčela a postupně autosedačku pečlivě obrousila. Odmastila vodou s jarem, zakryla co jsem nechtěla mít postříkané barvou a plasty autosedačky nastříkala sprejem na nárazníky - myslím, že to byl MOTIP. Výsledek je, že autosedačka je jako nová a nápisy, které jsou "vypouklé" jsem ještě "obtáhla" barvičkou na modely letadel ve stejném odstínu, jako je u originálu :)
Tak snad návod někomu pomůže...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]