Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne,
potřebuju sundat za zdi starý bojler,ale nevím,jak vypustit vodu.Už jsem ho odpojil od přívodu vody,pak je tam ještě nejaká odbočka s ventilem (mezi přívodem a vstupem do bojleru),ale ani přes tenhle to nejde vyprázdnit.Lze to vůbec nějak udělat bez toho,abzch musel vymontovat topné těleso?
Děkuji
To je tak,ak to nie je namontované tak ako to má byť,lebo podľa opisu ti za tým ventilom,ktorý je mimochodom poistný,chýba vypušťací ventil a má byť medzi poistným ventilom a bojlerom.Jedna možnosť je,že nasunieš na bok toho ventilu hadicu kde odkvapkáva voda a pootočiš hlavicou ventilu do jednej alebo druhej strany a podržíš ho,aby neskočil späť a vypustiš vodu,no maj otvorenu teplú vodu niekde,aby nebol podtlak.Tento postup nedoporučuje výrobca ventilu,neviem či je funkčný na všetky typy,no používa sa.Druhá možnosť je odšroubovať ten ventil a vytečie ti všetko,no maj pripravené vedra lebo potom to nezastavíš.
No to je ta asi ta odbočka s ventilem,kterou jsem zmiňoval v dotazu,na ní jsem nasadil hadici,že to vypustím do vany,ale nic neteče...Přece se těch 150 litrů nemohlo vypařit
Voda vám nepotečie tade,kde bol prívod vody,len tade kde to odkvapáva,pokiaľ to nieje prilepené vo vnútri.Ostáva vam odmontovať ventil,lievik na hadicu a vedrá a vylievať.
bojler se vypouští normálně baterií umístěnou pod úrovní bojleru(studenou vodou) ale musí být samozřejmě zastaven hlavní přívod ale když jste ho odpojil od přívodu tak by měl být prázdný
doplněno 11.01.15 12:47:no a co jste teda odpojil když vyšrubujete přívod tak vám voda musí vytéct .Přes teplou na baterii vám to nevyteče jelikož teplá teče z vrchu bojleru foto by nebylo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.