Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypustit bojler

Od: nestastnik® odpovědí: 9 změna:

Dobré poledne,

potřebuju sundat za zdi starý bojler,ale nevím,jak vypustit vodu.Už jsem ho odpojil od přívodu vody,pak je tam ještě nejaká odbočka s ventilem (mezi přívodem a vstupem do bojleru),ale ani přes tenhle to nejde vyprázdnit.Lze to vůbec nějak udělat bez toho,abzch musel vymontovat topné těleso?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To je tak,ak to nie je namontované tak ako to má byť,lebo podľa opisu ti za tým ventilom,ktorý je mimochodom poistný,chýba vypušťací ventil a má byť medzi poistným ventilom a bojlerom.Jedna možnosť je,že nasunieš na bok toho ventilu hadicu kde odkvapkáva voda a pootočiš hlavicou ventilu do jednej alebo druhej strany a podržíš ho,aby neskočil späť a vypustiš vodu,no maj otvorenu teplú vodu niekde,aby nebol podtlak.Tento postup nedoporučuje výrobca ventilu,neviem či je funkčný na všetky typy,no používa sa.Druhá možnosť je odšroubovať ten ventil a vytečie ti všetko,no maj pripravené vedra lebo potom to nezastavíš.

hodnocení

No to je ta asi ta odbočka s ventilem,kterou jsem zmiňoval v dotazu,na ní jsem nasadil hadici,že to vypustím do vany,ale nic neteče...Přece se těch 150 litrů nemohlo vypařit:)

poradce*

je potřeba pustit i ventil teplé vody,aby šel do bojleru vzduch

Voda vám nepotečie tade,kde bol prívod vody,len tade kde to odkvapáva,pokiaľ to nieje prilepené vo vnútri.Ostáva vam odmontovať ventil,lievik na hadicu a vedrá a vylievať.

hujer123*

Vypustit to musí jít přes ten pojišťovák. Ovšem musí být průchozí. Ten ventil se musí samozřejmě otevřít, normálně je uzavžený a otvírá jej nastavený přetlak. Také je třeba otevřít na baterii teplou vodu, aby to mělo odkud nasát vzduch.

host*
hodnocení

0x

Při vymontování topného tělesa ze (staršího, nevím jak u nových) dražického bojleru budete překvapený, že topné těleso je zasunuté do jímky, která je sice uvnitř bojleru, ale není v ní voda. Voda je okolo, topné těleso je v suchu

hodnocení

0x

bojler se vypouští normálně baterií umístěnou pod úrovní bojleru(studenou vodou) ale musí být samozřejmě zastaven hlavní přívod ale když jste ho odpojil od přívodu tak by měl být prázdný

doplněno 11.01.15 12:47:

no a co jste teda odpojil když vyšrubujete přívod tak vám voda musí vytéct .Přes teplou na baterii vám to nevyteče jelikož teplá teče z vrchu bojleru foto by nebylo

hodnocení

Ještě v pátek byl normálně v provozu,tak podle mne musel být plný vody.Přes baterii (studená větev) to nejde,to je normálně pod tlakem i nadále.A když to dám na teplou vodu,tak nic neteče.

petrpetek
hodnocení

0x

Mě to funguje přesně opačně, než se všude píše
(= přes otevřenou teplou na baterii jde vzduch a vypouštěcím/pojistným ventilem voda vytéká)
U mě jde vzduch do bojleru otevřeným vypouštěcím/pojistným ventilem a voda vytéká na baterii přes studenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vypustit bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]