Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vypořádání druh-družka

Od: veeronika odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chci se zeptat,zda mám nějaký nárok na vyplacení z družstevního bytu,který jsme si pořídili s přítelem.Členská práva byla napsána na něj,úvěr ze stavebního spoření na mě.Oba jsme paltili všechny výdaje společně.V tomto bytějsme společně žili téměř 3 roky.Nyní jsme se rozešli,já jsem byla donucena se odstěhovat.On tam stále bydlí a nehodlá se semnou nijak finančně vyrovnat.Mám z mé pozice na něco nárok?Prosím poraďte.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Z vašeho dotazu není zcela zřejmé, zda vašemu bývalému druhovi vznikl na váš úkor majetkový prospěch. Pokud ano, pak by to bylo tzv. bezdůvodné obohacení dle obč. zák.:

§ 451

(1) Kdo se na úkor jiného bezdůvodně obohatí, musí obohacení vydat.
(2) Bezdůvodným obohacením je majetkový prospěch získaný plněním bez právního důvodu, plněním z neplatného právního úkonu nebo plněním z právního důvodu, který odpadl, jakož i majetkový prospěch získaný z nepoctivých zdrojů.

veeronika
hodnocení

Ano,mému příteli zůstal byt a mě nic,jen úvěr.

dusatka*

Já bych doporučila obrátit se na advokáta se všemi fakty a pohrozit žalobou - takoý dopis na hlavičkovém papíře advokátní kanceláře leckdy zabere, ani se nemusí k soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]