Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parotěsná folie a podlahové topení

Od: lance* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

rád bych zkonzultoval nutnost instalace parotěsné folie do skladby podlahového topení pro tzv suchý systém podlahového topení. Aktuálně máme v realizaci skladbu podlahového topení v 3.n.p. rekonstruovaného rodinného domu, kde jsou dvě patra (2np a 3np) propojena otevřeným schodišťovým ramenem. Oficiální skladba podlahoveho topení by měla být (jak jsem vyčetl): 1)nosná kce 2)parotěsná folie 3)systémová deska s hlinikovou folií 4)fermacelové desky 2x12,5mm jako hrubá podlaha.

Firma která nám realizuje podlahové topení parotěsnou folii v uvedené skladbě vynechává. Když jsem se jich ptal proč tak mi odpověděli že je v tomto případě zbytečná jelikož tato folie nemá žádný efekt/účinek a uvedly tyto argumenty: 1)podlaha je mezi dvěmi obydlenými a vytápěnými, zároveň propojenými patry = nemá co a kde kondenzovat 2)jedná se o suchý systém pokládky topení (tedy žádný mokrý proces který by mohl pronikat např do podkladu) 3)naše reálná skadba podlahy je 1)vyztužená ŽB deska 80mm 2)EPS 140mm 3)fermacell 12,5mm system deska EPS s Al folií 50mm pro alpex potrubí 4) 2x12,5mm fermacell jako hrubá podlaha = velká vrstva izolace EPS od spodu (celkem cca 19cm), tedy nehorzí žádné ochlazování a případná kondenzace do konstrukce.

Odpovědi realizační firmy mi dávají smysl a znějií logicky, ale i přesto bych se rád zeptal zda může být podlahové topení v suchém systému takto realizováné (bez folie) aniž by byly do budoucna jakékoliv komplikace. Nebo-li, pokud by se jednalo o fatální chybu tak ji ještě nyní před položením fermacelových desek můžu "bolestně" a pracně napravit ovšem později již nikoliv.

Děkuji za vaše postřehy a připomínky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Pokud jsou dvě patra v podstatě propojena,nic neřeší a je zbytečná jakákoliv izolace(tepelná,nebo hydroizolace)mezi stropy.Domnívám se,že jediný pohled bude o mechanických vlastnostech podlahy a případně maximální tepelná vodivost krytiny.

JABRAKA

hodnocení

2x

Lance, uvažujete správně:

Odpovědi realizační firmy mi dávají smysl a znějií logicky
je tam zbytečná, nic neřešící..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]