Nejste přihlášen/a.
Řeším doma problém... V panelovém domě jsem rekonstruoval koupelnu,do které jsem namontoval otopný žebřík s předepsanou topnou patronou,ale bohužel mi topení hřeje jen do výšky topné patrony... Je fakt,že místo předepsané obyčejné nebo dešťové vody jsem do žebříku nalil destilovanou vodu a přípravek proti korozi,ale řekl bych,že na to to mít vliv nemůže... A ještě jedna věc - žebřík jsem koupil malinko poškozený a proto jsem ho zavěsil vzhůru nohama,ale to asi taky nebude vliv na to,že ani po 4 hodinách se žebřík celý neprohřeje... Můžete mi prosím něco poradit,jak problém vyřešit,něbo budu muset na reklamaci...? Předem mockrát děkuji...
doplněno 11.01.15 08:50:Ještě pro upřesnění - topné těleso je namontované dole...
Která část se vám zahřeje? Spodní nebo horní?
doplněno 11.01.15 11:12:Tak to je jasné teplá voda má jednou stranou stoupat a druhou klesat. Pokud byl počkozený, tak je ten okruh přerušený. Může tam být nečistota, či smáčknutá trubka, která zamezuje cirkulaci vody.
doplněno 11.01.15 11:13:Pokusit se to nějak pročistit.
Je žebřík plný vody? Odvzdušněný?
doplněno 11.01.15 12:11:To odporuje fyzikálním zákonům. Teplá voda je lehčí než studená, tak by měla stoupat vzhúru. Jestli ne, něco ji v tom brání. Zkuste sejmout žebřík ze stěny a pořátně s ním zahýbat, položit na bok, zatřepat. Tipnul bych si, že při volném nalívání zhora zůstala někde vzduchová bublina.
Neni náhodou problém s topnou patronou? Špatně nastavení,vadný termostat? Nedostatečně hřeje a tak se voda stačí vychladit už v té první polovině. Na plný výkon změřit kolik bere ampér,vynásobit voltama a výsledek by měl přibližně odpovídat výkonu psaném na štítku topné patrony.
doplněno 11.01.15 14:04:Pak jedině ustavte žebřík tak jak má být správně a uvidíte zda bude topit.
To si právě nemyslím, je to sice patrona bez termostatu, ale ta část, která topí, tak na té se nedá pomalu udržet ruka a 10cm nad tím je to jen vlažné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.