Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření hliníkových vodičů v pojistk. skříni

Od: accur odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mne, za jak dlouhou dobu bych měl dotahovat Al vodiče o průřezu 35 mm2 v pojistkové skříni a zda je vhodné tyto vodiče i měděné vodiče a nože pojistek ošetřit kontaktní pastou (typu např. 2eshop.cz/... Přikládám ilustrační foto.

Ošetření hliníkových vodičů v pojistk. skříni
Ošetření hliníkových vodičů v pojistk. skříni #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Je to neměřená část distribuční sítě, takže jako pouhý odběratel tuto skříň nemáte právo otevřít.
A pokud jste oprávněný pracovník distributora, tak se zeptejte šéfa...

doplněno 09.01.15 21:15:

Z dlouholeté praxe.
Nožové pojistky většinou bývají PŘED elektroměrem.
Pokud jste majitelem továrny a před těmito nožovkami máte nepřímo měřený plombovaný odběr, tak se omlouvám...

doplněno 09.01.15 21:27:

Dobře, v tom případě opakuji svoji omluvu.
Podobné zapojení přívodu jsem opravdu ještě neviděl.
Takže odpověď na původní dotaz - kontaktní pastu bych nepoužíval, a kontrola a přiměřené dotažení svorek hliníkového přívodu je bohatě dostačující jednou za rok. Opravdu bohatě, jen kvůliu pravidlenosti a Vašemu čistému svědomí. Měděné dráty "netečou", takže opět jen kvůli svědomí kontrola a dotažení za 10 let?...

Jen můj názor...

accur
hodnocení

Mýlíte se. Nejedná se o něměřenou část. Z čeho jste tak usoudil?

accur
hodnocení

Před pojistkovou skříní mám elektroměr s přímým měřením. Ta pojistková skříň je tam z důvodu redukce průřezu vodičů. Na konci kabelu (při vstupu do objektu) mám pak ještě jednu.

doktpr365*
hodnocení

0x

Na vašem místě bych tuto skříň ani neotvíral,pokud teda nejste elektrikář,ale to by jste se asi neptal. Ta pasta je na wago svorky myslím. Myslím,že to radši zavřete .

accur
hodnocení

Děkuji za váš názor, nicméně s prací v té skříni nemám problém. Jde mi čistě o ošetření vodičů. Ono ve wago svorce jsou také hliníkové vodiče pro které je určena.

paw*
hodnocení

0x
Hkinik tece do 10mm. Pak uz k teceni nedochazi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]