Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mne, za jak dlouhou dobu bych měl dotahovat Al vodiče o průřezu 35 mm2 v pojistkové skříni a zda je vhodné tyto vodiče i měděné vodiče a nože pojistek ošetřit kontaktní pastou (typu např. 2eshop.cz/... Přikládám ilustrační foto.
Je to neměřená část distribuční sítě, takže jako pouhý odběratel tuto skříň nemáte právo otevřít.
A pokud jste oprávněný pracovník distributora, tak se zeptejte šéfa...
Z dlouholeté praxe.
Nožové pojistky většinou bývají PŘED elektroměrem.
Pokud jste majitelem továrny a před těmito nožovkami máte nepřímo měřený plombovaný odběr, tak se omlouvám...
Dobře, v tom případě opakuji svoji omluvu.
Podobné zapojení přívodu jsem opravdu ještě neviděl.
Takže odpověď na původní dotaz - kontaktní pastu bych nepoužíval, a kontrola a přiměřené dotažení svorek hliníkového přívodu je bohatě dostačující jednou za rok. Opravdu bohatě, jen kvůliu pravidlenosti a Vašemu čistému svědomí. Měděné dráty "netečou", takže opět jen kvůli svědomí kontrola a dotažení za 10 let?...
Jen můj názor...
Na vašem místě bych tuto skříň ani neotvíral,pokud teda nejste elektrikář,ale to by jste se asi neptal. Ta pasta je na wago svorky myslím. Myslím,že to radši zavřete .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.