Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení stropu pod balkonem

Od: floyd* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřeboval bych snížit strop v mítnosti pod balkonem v rodiném domě a chtěl bych poradit, jak na to. Chci použít sádrokarton, parozábranu (tu nevím jak připevnit ke konstrukci) na to minerální vatu. Pak je cca 40cm prostoru a strop/podlaha balkonu. mám obavy aby se v meziprostoru netvořila plíseň.Na podlaze bakonu je dlažba pod ní nevím. Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud bude nad izolací neodvětrávaný prostor, kam bude odcházet kondenzát?

Chce to několik fotek...

doplněno 19.01.15 07:28:

Jedná se o ten prostor verandy? Zateplit, aby střechou neutikalo teplo?

Ještě bych potřebovat vidět podlahu balkonu, páč musíte zateplit venku. Předělat balkon a vyměnit skleněné cihly za něco lepšího více izolačního.

doplněno 22.01.15 20:54:

Tak znova, musíte zateplit na studené straně.

Nebo snížit strop izolaci nad stropema dostatečně větrat ned izolací. Jinak bude plíseň.

floyd*
hodnocení

Tady jsou fotky, právě ten prostor mi dělá starosti co se tam bude stane. Potřeboval bych poradit jak to nejlíp udělat.

Snížení stropu pod balkonem
Snížení stropu pod balkonem #2
floyd*
hodnocení

Na podlaze balkonu je dlažba pod ní nevím asi nic moc. Skleněné cihly mám v plánu zrušit a celkově zateplit verandu z venku. Jen pořád nevím jak to udělat vevnitř s tím snížením stropu, tak aby mi v tom meziprostoru nevznikala plíseň.

floyd*
hodnocení

Jo a jedná se hlavně o prostor výhradně pod balkonem, ten prostor, kde jsou ty skleněné cihly příjde pryč.

killom*
hodnocení

0x

Jedná se o balkon nebo lodžii? Podle popisu spíše to druhé. Jednoduše si zapamatujete, že balkon trčí z domu, kdežto lodžie je zabudovaná a tvoří "střechu" dolní místnosti.

floyd*
hodnocení

Tak bude to asi lodžie.Tvoří střechu dolní místnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]