Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton+umakart+dlaždice -kuchyňské jádro

Od: jaraz® odpovědí: 9 změna:

Budu likvidovat kuchyňské jádro v paneláku,které je uděláno tak, že na původní umakartové je asi přilepen sádrokarton a z koupelnové strany je obloženo dlaždicemi. Navíc jsou všude světelné sádrokartonové podhledy,které se budou rušit.

Jak se do něj pustit? Jak a čím řezat?

Jedná se o tom, že prováděcí firma má problémy se skládkováním sádrokartonu, takže se pokusím to rozebrat sám.Ve sběrném dvoře mi to vezmou bez problémů. Představuji si,že nařežu na nějaký rozměr,pokud to půjde tak v rukou odnosím před dům a odvezu. Pokud to nepůjde,musím to napytlovat do PVC pytlů a stejným způsobem odvézt. Navíc je to v 5 patře,výtah,takže po každém odnosu materiálu umytí až k venkovním dveřím.Takže bych to potřeboval zrušit aspoň ve dvou dnech.

Poradíte, jak se s tím poprat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

octan*
hodnocení

2x

Dlazdice odsekat, sadros odlamat a umakart rozrezat flexou s tenkym reznym kotoucem. Pri tom rozriznot i ten zelezny ram. Bude to ale hlucne a smradlave, ale neni ceho se bat.

Umakart normálně rozlámat, rozšlapat... Za tři hodiny není co dělat, akorát že jsem to měl v prvním patře, tak jsem to házel z okna :)

hodnocení

2x

Tak pokud je složení opravdu jak píšete, tak hodně štěstí a trpělivosti.

Teď jsem rušil "normální" jádro jen z umakartu a drželo se jako blázen.

Jinak nejdřív bych sundal stropy , aby bylo možné se dostat ke šroubům které drží jádro pohromadě. Ty povolit nebo uřezat a až se to celé rozpadne, tak postupným lomcováním rozložit na jednotlivé díly.

A na nošení desek doporučuju Gorilla gripper , je to perfektní vychytávka která strašně usnadní manipulaci s deskou.

Ty krávo, dobrej patent! *palec*

je to ještě lepší než to vypadá.

Když jsem naposled nosil 30desek sdk sám, tak jsem se druhej den nemohl hejbat.

Teď jsem jich přenosil asi 50 a absolutně vpohodě. Sice člověk nese navíc ten držák (cca 1kg) ale i za tu cenu to má význam.

doplněno 08.01.15 22:03:

Jo jo stim svařencem :)

Zkusil jsem ho jen tak narychlo povařit a je teda pravda že by mohl být z trochu slabšího materiálu, ale nechtěl jsem nic riskovat :)

S tím samodomo svařencem na odkazované fotce? Na tom videu je sice sofistikovanější výrobek, ale i tak... Nezáleží na vzhledu, ale na funkčnosti. I když si dovedu představit heblo z kompozitů. co by mělo třicet deka.

hodnocení

Díky za foto jádra zevnitř, aspoň vím, co mne čeká.

hodnocení

0x

Firma nemá ve smlouvě o provedení práce odvoz odpadu? Nějaká divná firma...

hodnocení

samořejmě má to ve smlouvě,ale tvrdí, že sádrokarton je problém, takže to vyřeším sám a o to ponížím fakturu . Jinak firma v pohodě, dělala mi již 2 koupelny v příbuzenstvu,sice zrovna ne nejlevnější,ale přeberou klíče a za 14 dnů je to včetně revizí elektriky a plynu,přesně podle objednávky. Teď je to poprvé, co mají "problém"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]