Nejste přihlášen/a.
Jakou značku lednice si máme koupit?Nepotřebujeme moc velký mrazák.
Jsem zrovna také v hledání nové lednice. A už hledám víc jak měsíc a pořád nejsem rozhodnutá. Je pravda, že značka Mielle je asi dnes ta nejspolehlivější, ale ta cena . A to není opravdu zaručeno, že dnes je to vyráběno tak, jsk tomu bylo před deseti, či více lety. Dnes je všechno jinak. Já mám třeba pračku Zanussi Jetsystem už víc jak patnáct let, pokaždé když peru, tak se v duchu modlím a dokonce s ní mluvím a přemlouvám ji, aby byla hodná a nerozbíjela se mi, protože dobře vím, že dnes už bych takovou kvalitu nekoupila. Mám vyzkoušeno s kuchyňským robotem značky Kenwood. První koupený ve Švýcarsku v roce 1980, byl stroj celokovový robustní a spolehlivý, fungoval absolutně spolehlivě dlouhá léta. Pochopitelně hodně drahý, ale vyplatilo se. Pak jsem se stěhovala dost daleko a nechávala jsem si spoustu věcí u jedné známé, než se v novém prostředí zařídím. No a stalo se to, že když jsem si pro věci přijela, tak mi oznámila, že robota už nemá, protože prý ho asi dvakrát použila a že se rozbil, tak ho vyhodila. No co jsem mohla dělat, vděděla jsem že lže, protože došlo i k jiným problémům, ale neměla jsem možnost jí nic dokázat. Byla to mrcha a já o robota přišla. A tak jsem si konečně v dnešní době (tenkrát jsem už nemohla, byl fakticky moc drahý), chtěla zase koupit tu samou značku a s hrůzou jsem zjistila, že už se ani vzdáleně nepřibližuje k tomu mému bývalému. Pouze název firmy je stený. Tak takhle to asi je s těma značkama. Můžete kápnout na docela obyčejnou značku a bude zázračně fungovat bez problémů hodně let, nebo koupíte značkovou a drahou a budete s ní mít jenom problémy a nadávat.
Liebherr, nebo nějakou od Bosche (pokud Bosch tak dražší), ostatní značky až na nějaké výjimky jsou Čínské šmejdy
Podle čeho tak usuzujete? Nedávno jsem měl v jisté prodejně projít asi za cca. 40-ceti lednicema zezadu a světe div se - až na jednu měly motory úplně stejný štítky (výrobce). Takže značka výrobce je tak maximálně obal...
Zdravím, máme Bosch a spokojenost. Třída A++ a velice tichá, jednokompresor (jednoduché věci jsou většinou spolehlivější). Elektrolux, ale si myslím je stejně kvalitní. Vše je dáno především použitým kompresorem. Původně jsme měli Samsung Calex s kompresoren Danfoss a jela cca 12-15 let. Boschka ho má taky.
máme myčku bosch cca 7 let, zatím bez závady. Pračka bosch za 14 tis, po 4 letech odešla ložiska. Ložiska byla obyčejná z Polska a těsnění (gufero) made in India. nemám přímou zkušenost se servisem bosch, ale známý má naprosto tragickou. U nové vestavné trouby mu začal oprýskávat smalt, v kruhu kolem dokola, poslali ho do háje, že si to sám omlátil. Cena náhradních dílů příšerná. Jakou značku Vám tedy neporadím, jen chci vzít některým lidem iluze o "lepší" značce.
Já mám mrazák Liebherr a lednici s menším mrazákem Bosch. Všechno třída A+++ krom mrazáku ten má jen dvě pluska a spokojenost. Pořizovací cena byla sice vysoká, ale ty Liebherrky jsou držáky stejně jako Miele, od kterých mám pračku, myčku vysavač apod. Moje máma je zvyklá kupovat si vždy levné spotřebiče a vydrží to vždy tak dva tři roky a jde to do kopru. Před asi deseti lety jsem naše dokopal k tomu, aby si koupily pračku Miele a ta jede bez jediné poruchy stále a to pere každý den jak vzteklá.
Ono je hezké na začátku ušetřit a koupit levný pofidérní šmejd za pár korun, ale když si to pak člověk spočítá, co dá do případných oprav a že to dlouho nevydrží, tak je lepší investovat na počátku více a koupit si pořádný stroj. To je moje filozofie a jsem spokojenej. Vše, co jsem si koupil (od vrtačky až po lednici) jede bez jediné chybičky. Neříkám, že i u těch levnějších krámů se nenajdou světlé výjimky, ale moc často se to nestává).
Miele ano, ale u Liebherr bych rozhodně vybíral. Rozhodně bych se neodvažoval tyto dva výrobce srovnávat. Zejména v levnějším cenovém spektru, ve kterém Miele vůbec své produkty nevede.
Jinak naprostá většina lednic je vyrobena všude možně, ale v Evropě se pouze kompletují (to platí nejen pro lednice). Díky tomu se ušetří náklady za "převoz vzduchu" u kompletních lednic a hotové výrobky navíc mohou dostat štítek, že byly vyrobeny v některém státu EU.
Gorenje.
Pry (jedine) vyrobky teto znacky se nevyrabi v Cine, ale v Evrope, v Slovinsku.
Libi se mi, nahodou jsem koupila nejdriv lednici, pak elektrivkou troubu...a plynovou desku. Jsem spokojena, vykon+ design / cena.
lednice jsou už tak vymakané výrobky, že si myslím, že na značce nesejde. Měl jsem lednici ardo, což není nijak proslulá zn. a problém s ní nebyl. MJ. mi prodavač sdělil, že už i pračky bosch se vyrábějí v číně, kde jde o prodanou licenci.
doplněno 11.01.15 15:13:to by mě zajímalo jak prispívatel níže zjišťoval " minimální spotřebu" lednice zn. beko. Tahle značka že by byla tou nejlepší, to nevím. M.
Já bych se nekoukal ani na krásu, ani na A+ / A++. Dívejte se na délku záruky !
Například právě zmíněná BEKO má záruku třeba 5 let. Běžné lednice jen 2. Protože kurvítka jsou běžně nastavena na 2 roky a 1 den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.