Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám starou calexku od roku 1994,je ještě dobrá,ale mrazák mi pořád zapíná.
objednal jsem si nové těsnění z KOVOSLUŽBY PRAHA,ale když jsem tam dal
nové těsnění,žádná změna? Je v tom nějaký fígl, jak se tam to těsnění dává?
Nebo dají se nějak seřídit ty dveře u mrazáku? Nechci už na to volat opraváře,to už se nevyplatí.
Děkuji za případné rady. Jsem 62 letý důchodce z Jihlavy.
Co myslíte tím pořád zapíná?
Teplota je v mrazáku jaká?
Proč si myslíte že je to těsněním?
Poměr cyklů spínání u takovéhoto mrazáku (staršího) , by měl být aspoň v průměru že za 24 hod. -12hod běží a 12 stojí.
Těsnění se zkouší tak že zavřete do dveří obyč. noviny a po celém obvodu při vytahovaní musíte cítit odpor.
Při výměně těsnění by se správně měly provrtat otvory výplně dveří větším vrtákem než je průměr šroubků o cca 0,5mm, aby se dveře nekřížily. Vždy dotáhnout a pak o půl otáčky zpět.
Mělo by se to dotahovat při vyndaných dveřích na nějaké rovné ploše (stole).
Tak zatím zhruba toto.Zdar.
Ano,vím ,proužek papíru to neudrží dá se vytáhnout.Zapíná několikrát za hodinu,teplotu nevím,Je tam jen barevný indikátor,zelená ,črvená a je to přád v zeleném. To těsnění se má prý nahřívat fénem a postupně ho něčím mačkat do drážky.
aha myslel jsem že je to ještě stará led. co má ještě šroubky pod těsněním , tak sory snad někdo jiný.Přeji zdar , ale poptám se mladších kolegů.
doplněno 08.01.15 16:09:No protože jsem léta dělal v kovoslužbě , tak pokud mailem na ně vznesete dotaz, tak vám určitě poradí.
jaká je Vaše email adresa? ta kombinovaná chladnička má tři hvězdičky a na tehdejší dobu ,1994,byla dost drahá 14500Kč.
Myslel jsem mail na tu kovoslužbu , ptal jsem se kolegů prý správně natáhnout a hlavně záleží aby to byl originál, záleží na správné výšce těsnění , pomazat trochu silikon olejem zastrčit (nedovedu si představit, , to mne minulo) ,a mělo by to být OK.Pak otřít aby magnet přichytil . Dříve jsme někdy museli alespoň na čas v místě kde to netěsnilo správně podložit povázkem a pod.No dnes nevím.
doplněno 09.01.15 14:00:No doufám že je stejné jako to původní?Nevím jestli se vyrábí rozdílné.(výška?)
a mrazí moc nebo málo? zkuste změřit orientačně teplotu teploměrem pro lednice; podle toho, kolik máte hvězdiček (Calex to tak měl), zda jednu -6st.C, dvě -12st.C, tři - 18st.C; mrazák stále zapíná - to znamená, že má dva kompresory? (už si to nepamatuji); může být vadný termostat, taky se dá koupit... a na těsnění jste přišel jak - v mražáku začala být mnohem větší námraza než obvykle? nebo to jen zkoušíte, zda to nepomůže? těsnost zavřených dveří zkontrolujete pomocí proužku papíru, který vložíte mezi dveře a rám a po zavření zkontrolujete lehkým tahem, zda papír "drží"
tomas11@ byl rychlejší, některé otázky se opakují...
Nonek a Thomas, mne zaujala ta zkouška s tím papírem a hned jsem ji šla také udělat. Papír jsm zavřela mezi dveře a zatáhla a vyjel ven jako po másle. Tak jsem z toho paf. Jak to má správně vypadat? To tam má držet a klást odpor při vytahování, nebo jenom stačí, že sám od sebe drží mezi dveřmi. A bylo by teda dobré chodit s proužkem papíru v kabelce a zkoušet jak papír drží, při koupi i nové lednice? Ach bóže, co všechno musí dnes člověk vědět, aby nenaletěl. Díky za rady.
No nevím jak teď , ale dříve se občas (málo kdy ale stalo ) že byly zkřížené dveře , myslím že když si to vyzkoušíte v prodejně neprohloupíte není to ni náročného ( pak Vám ale asi pošlou jinou zabalenou? ).
Jéžiš, no to jsem ale blboun. Máte pravdu! To bych musela požadovat tu co si vyberu a ještě dohlížet jestli skutečně tu samou naloží.
No,ono je to logické,když to těsnění dobře přitáhne(,jsou v něm magnety),tak opravdu ten proužek papíru musí jít těžko vytáhnout.Vytáhnete ho ,ale nemělo by to jít lehce. Potom to chlazení v mrazáku uniká, a musí si častěji zapínat.
znovu jsem to odzkoušel a u nové lednice běžný papír formátu A4 pro tiskárny, vložený užší stranou mezi těsnění a rám drží poměrně pevně, je třeba vynaložit určitou sílu k vytažení, sám v žádném případě nevypadne...je dobré to vyzkoušet po obvodu vlevo a vpravo, nahoře a dole je přístup horší, ale když je to v pořádku po stranách, není co řešit (jedině, že by bylo těsnění někde utrženo)
Dobrý deň, Dlhé roky som pracoval v podnikovom servise v Calexe, Zlaté Moravce. Takže tieto výrobky velmi dobre poznám a boli na tú dobu velmi kvalitné. Naďalej sa venujem opravám chladiacej techniky, tak viem o čom hovorím. V prvom rade musíte zmerať teplotu v mrazničke, že či dosahuje požadovanú teplotu -18 stupňov celsia. Termostat máte nastavený na č.1 alebo 2. Tesnenie sa pri výmene nasúva do držky vo výplni dverí. Pri výmene tesnenie musíte presne nastaviť.Keď namontujete tesnenie do dverí, je potrebné zatvoriť dvere a zistíte kde netesní. Potom musíte tesnenie jemne povyťahovať, kde je netesnosť. Treba skontrolovať hlavne spodok dverí nad mriežkou. Keď tesnenie dobre tesní tak musíte cítiť , že dvere sa ťažšie otvárajú. Pomer chodu a kludu môže byť 1 ku 1, keďže je to už starší spotrebič a tiež záleží aká je okolitá teplota v miestnosti. Na záver, ak tesnenie dobre netesní tak sa velmi rýchlo vytvára námraza.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.