Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit šroubením M8 a M10?

Od: misa503® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Pro šrouby stejného typu existuje spojovací matice ( např. M8/24 ), ale pro různé šrouby jsem

spojovací matici zatím nenalezl. Nevíte náhodou někdo jak spojit dva šrouby ( M8 a M10 ) nějakým obyčejným šroubením?

A v menším obchodě také neví. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

a co si to jít koupit jinam..

konarik.cz/...

doplněno 08.01.15 12:48:

vnitřní vnější, na kterou našroubujete vnitřní 8mm

dva kusy k sobě spojíte

OK?

doplněno 08.01.15 12:52:

nebo opět do jiného krámku..

kutil.eu/...

doplněno 08.01.15 12:53:

provercajk.cz/...

hodnocení

Nevyhovuje, protože nabízí pouze vnitřní/vnější, ale já potřebuji vnitřní/vnitřní.

Zjistil jsem ale pro mne skvělou redukci :

provercajk.cz/...

FISCHER Redukční spojka RDM M10 / M8.

RDM spojka závitových tyčí a matice GRD se používá pro přechod z jedné velikosti závitu na menší nebo větší. Dále jako přechod mezi závitovými tyčemi různých průměrů.

hodnocení

Děkuji za skvělý odkaz.

ani jsem si nevšiml, že jsem dal stejný odkaz jako vy.

Ale takové matky jsem měl v ruce, páč synek pracuje s podobným zařízením a když přijede služebním autem, vybavenou podobným matrošem a já se vždy kochám, co bych jednou doma potřeboval.

hodnocení

0x

Třeba tak, že si koupíš spojovací matici M8 a M10 a svaříš je k sobě. Tím si vyrobíš přechodku mezi závity.

A jestli je to stále ten včerejší problém se zajištěním závitovky proti pootočení, tak to zabetonuj bez kotev a bez závitových tyčí. Až beton vyzraje, tak si podle potřeby vyvtráš otvor pro příslušnou závitovku a pomocí chemické kotvy tam tu závitovku zalepíš.

Pokud tam závitovka bude aspoň do hloubky 10cm, tak s ní po vytvrzení chemie ani nepootočíš. Spíš tu závitovou tyč ukroutíš, než by se protočila.

Doplněk: tak to že existují i redukční matice jsem nevěděl.

hodnocení

Psal jsem, že svařovat ne.

trtr

Zdravím, šikovný soustružník takových redukcí na CNC před odstavením stroje vyrobí třeba 20. Problém je, že záleží jaký materiál dodáte. Nevíme na co to bude, aby to nebylo na nějakou super aplikaci a přitom to bude z bláta.

hodnocení

To je sice pravda, ale já potřebuji řešení nezávislé na nějaké výrobě z okolí. A v malé vesnici žádný soustružník ani není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]