Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupili jsme si byt v os. vlastnictví.
Potřeboval bych půdorys bytu, ještě v něm nebydlím. nemohu si jej vyměřit a původní majitel jej nemá.
Neporadil by mi někdo kde jej získat?
Děkuji
Píšete, že byt je ve Vašem vlastnictví. Jedná se tedy o bytový objekt se zpracovaným prohlášením vlastníka. Ač dokumentace přiložená k prohlášení pravděpodobně nebude splňovat Vaše požadavky, muselo být provedeno zaměření jednotek nebo musí mít správce objektu k dispozici projektovou dokumentaci. Zkusil bych správce objektu (pravď. SVJ), další přichází v úvahu stavební úřad nebo projektant. Záleží na stáří objektu. U typových panelových domů jsou stohy půdorysů bytů k dispozici na i půdorys bytu panelový dům. Já jsem ten "svůj"našel hned, byl mezi prvními deseti .
Nehledal jsem na určité stránce, ale jen obrázky přes google jen jsem ten původní odkaz zvrzal. Netvrdím, že najdete, jen že můžete nalézt...
Souhlas s @amper ohledně prohlášení vlastníka. Je to první, nejjednodušší cesta, byť Vám nezaručuje, že tam bude uveden přesný půdorys bytu, nicméně ve většině případů tomu tak bývá. Pokud jste zakoupil byt v domě, kde je SVJ, zajděte si na místně příslušný katastrální úřad do sbírky listin a vyžádejte si kopii půdorysu podlaží. Dle § 4 odst.3 bývalého bytového zákona č. 72/1994 Sb., se k prohlášení vlastníka musely přikládat půdorysy všech podlaží, popřípadě jejich schémata, určující polohu jednotek a společných částí domu, s údaji o podlahových plochách jednotek.
Jinak, stavební úřad, archiv.
Dobrý den,
byt byl dříve družstevní, ale o dům se stará nejspíše družstvo. Zajít tedy tam ale do jakého oddělení?
Nebo myslíte, že na katastrálním úřadě bych to také vyřídil?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.