Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde získat půdorys bytu?

Od: dalty odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

koupili jsme si byt v os. vlastnictví.

Potřeboval bych půdorys bytu, ještě v něm nebydlím. nemohu si jej vyměřit a původní majitel jej nemá.

Neporadil by mi někdo kde jej získat?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
U majitele objektu...nebo na stavebním úřadě v archivu, nebo u projektanta, který dům projektoval.
figurek*

nebo u sousedů pod ním či nad ním...

hodnocení

2x

Píšete, že byt je ve Vašem vlastnictví. Jedná se tedy o bytový objekt se zpracovaným prohlášením vlastníka. Ač dokumentace přiložená k prohlášení pravděpodobně nebude splňovat Vaše požadavky, muselo být provedeno zaměření jednotek nebo musí mít správce objektu k dispozici projektovou dokumentaci. Zkusil bych správce objektu (pravď. SVJ), další přichází v úvahu stavební úřad nebo projektant. Záleží na stáří objektu. U typových panelových domů jsou stohy půdorysů bytů k dispozici na i půdorys bytu panelový dům. Já jsem ten "svůj"našel hned, byl mezi prvními deseti :).

doplněno 09.01.15 00:11:

Nehledal jsem na určité stránce, ale jen obrázky přes google jen jsem ten původní odkaz zvrzal. Netvrdím, že najdete, jen že můžete nalézt...

aaella*

Souhlas s @amper ohledně prohlášení vlastníka. Je to první, nejjednodušší cesta, byť Vám nezaručuje, že tam bude uveden přesný půdorys bytu, nicméně ve většině případů tomu tak bývá. Pokud jste zakoupil byt v domě, kde je SVJ, zajděte si na místně příslušný katastrální úřad do sbírky listin a vyžádejte si kopii půdorysu podlaží. Dle § 4 odst.3 bývalého bytového zákona č. 72/1994 Sb., se k prohlášení vlastníka musely přikládat půdorysy všech podlaží, popřípadě jejich schémata, určující polohu jednotek a společných částí domu, s údaji o podlahových plochách jednotek.

Jinak, stavební úřad, archiv.

dalty
hodnocení

Prosím, na které stránce bych mohl zkusit najít také svůj typ bytu?

Děkuji

buss
hodnocení

0x

Byty v OV neexistují, je to vaše. Nepíšete, co to je za barák, SVJ, družstvo.. tak by to měli mít, správce, jinak i v archívu obce, (SÚ).

hodnocení

0x

byty v bytovém domě mají obvykle nějakého správce u větších domů se jedná o bytové družstvo, zeptejte se tedy u správce.

dalty
hodnocení

Dobrý den,

byt byl dříve družstevní, ale o dům se stará nejspíše družstvo. Zajít tedy tam ale do jakého oddělení?

Nebo myslíte, že na katastrálním úřadě bych to také vyřídil?

Děkuji

aaella*

Pokud je Váš byt veden jako bytová jednotka (bez ohledu na předchozího vlastníka),existuje tam Prohlášení vlastníka, takže zkuste v prvé řadě katastrální úřad. Aspoň já bych tou cestou šla jako první.

dalty
hodnocení

0x

Děkuji, zkusím tedy katastrální úřad nejprve kontaktovat.

Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]