Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěla bych si koupit novej plyňák, ten starý tady zůstal ještě po starších majitelech jen by mě zajímalo jestli by se k tomu dala zapojit klasická hadice co mají lidi v paneláku, my to máme takhle blbě zapojené k trubce tak nevím jestli to vůbec půjde, zde přikládám foto za každou radu budu ráda.
Dobrý den, raději se obraťte na instalatérskou firmu, která Vám dodá nový sporák a hned provede montáž (možná odveze i ten starý). Pokud to budete chtít, tak to bude připojeno flexibilně - pancéřovaná hadice určená pro plyn (měla by být pouze jedna a nemají se spojovat, tak si zvolte správnou délku). Zdravím!
doplněno 07.01.15 22:51:veronna20 - není to tak složité. Domluvíte se s plynařem na montáži a sporák si vyberete nebo Vám ho nabídne on. Pokud jste z Prahy, tak např. viz odkaz (takto to funguje většinou i obecně): plynoservis-jilek.cz/...
Dobrý večer, děkuji za rady. Přemýšlela jsem o koupi v Datartu nebo Euronics ale tam nemají zapojení, jen odvoz. Asi by bylo nejlepší si zavolat plynaře ať mi to odpojí a připojí v den kdy ho dovezou ale zas nevím kdo by mi ho odvezl, možná nějáká stěhovací firma snad tam ta hadice půjde nasadit je to už hodně staré a navíc hned vedle máme plynový kotel.
Trochu zručný člověk to zvládne. Já jsem si to dělal sám, hadici jsem koupil už nevím kde, nestála ani tři stovky. Staré trubky jsem demontoval a připojení hadice není nic složitého. Jen to nedělejte jako já. Sporák přišel ve čtvrtek, v pátek jsem nejprv demontoval a odvezl starý, poté jsem demontoval trubky a chystal hadici a teprve potom jsem vybalil nový sporák, připojil na hadici usadil na místo, ale nějak nechtěl stát a až jsem ho různě šteloval těmi kolečky naspodu, po vytažení spodního šuplíku jsem si všiml, že je vzadu naražený. Nicméně se mi to podařilo, šuplík jezdil normálně, říkám si, nechám to tak. Poté jsem začal vybalovat mřížky a hořáky a nahoře byl uražený kus smaltu na viditelném místě, takže jsem ho reklamoval po telefonu, odvezl ho zpátky do obchodu a jelikož byl pátek, nový přišel až v pondělí, takže jsme o víkendu nevařili. Kupoval jsem ho přes net, ale vyzvedl u nás v obchodě, protože při objednávce po netu byl o cca 1700 levnější. Nový už byl v pořádku, zkontrolovali jsme ho hned v prodejně, ale opět až doma - chyběla gumička na horní mřížce, takže neseděla správně, tak šup zas do obchodu...no jo mora! Takže prohlédnout předem
Tak já bych si na to netroufla moc tomu nerozumím, tohle nechám radši na odborníkovi. Odvoz si stejně musím zařídt jelikož auto nemám a nikdo z rodiny věčně nemá čas.
Rozumné obchody mají odvoz starého spotřebiče už zahrnuty v ceně nového. Takže přivezou nový a odvezou starý - jen musí být odpojený...
doplněno 09.01.15 19:29:Potom si tedy domluvte plynaře, který Vám starý sporák odpojí (otázka asi 15ti minut) a rovnou si sepíše materiál na připojení nového sporáku. Až Vám přivezou nový (a odvezou starý), tak přijede jen přizpůsobit připojení a zapojí nový sporák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.