Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač na popel a vaše zkušenosti

Od: athenaise* odpovědí: 9 změna:

Zdravím pomocníčky, máte někdo doma vysavač na popel? Podělte se o zkušenosti, dík.

doplněno 25.01.15 17:47:

Zdravím vespolek, tak jsem tady s rozhřešením. Volala jsem do Phy na centrálu dovozce a mluvila s technikem, prý zkoušel namátkou jiný a vysál cca 8L popela. Ale ža to mám reklamovat. Než mi odpověděli, tak uběhlo dost času a nakonec mi poslali odpověď technika z Mall.cz, že prý se s tím mám napřed naučit zacházet. A nebo to mám v zákonné lhůtě 14ti dnů vrátit. Jenže já to reklamovala už 9.1. a odpověď mi přišla až předevčírem. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Nevíte někdo jestli se musí ta lhůta dodržet od termínu dodání a oni to musí obdržet DO 14ti dnů? Ď.A.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vysavač na popel s vlastním motorem, značku nepamatuju, cca 1000 Kč. Do krbu na dočišťování dobrý pomocník. Likvidovat s ním všechen popel ne. Rychle se zanese filtr.

doplněno 07.01.15 15:47:

Zametu popel do roštu, vyndám rošt a vyzvednu popelník. Ani to nepráší. Krb nemá jiná dvířka než přikládací.

athenaise*
hodnocení

Jj, stejná zkušenost :(, a jak vyndáte popel bez velkého prachu okolo? Beúúúúúú

vysypání popela musíte dělat tam, kde se s prachem počítá :)

Ještě mne napadla varianta dvou zmíněných variant - separátor a vysavač na popel...

hodnocení

0x

Koupil jsem si něco s motorem - po dvou vysáváních jsem to poslal zpět - totální hnus... Ten přístroj totiž měl hadici cca 50 cm a výfuk vysavače směřoval právě směrem do krbu - po zapnutí se samozřejmě popel rozvířil po celém obýváku :(

Jistě jsou lepší varianty - já šel po ceně :(

Koupil jsem si pouze separátor popela a vysávám přes něj do centrálního vysavače (který vysypu třeba po týdnu místo po měsíci...). Separátor bych nedoporučil v případě užívání domácího vysavače (špiní to držadlo) a také je možné nedokonalosti filtru a vysátí žhavého popela... tak pozor...

doplněno 07.01.15 16:10:

pokud vám nezáleží na koruně, pak tedy ekotern.cz/...

athenaise*
hodnocení

My to chtěli na popel z kotle. Mysleli jsme právě něco, co by zabránilo prachu při výběru popela z kotle. nebylo to za pár korun.

hodnocení

0x

Taky jsem koupil. Používal jsem ho než mě žena seřvala, že je pokoj plný prachu. Tak skončil ve sběru.

Jenže žena dospěla k závěru, že je to lácí přístroje a koupila mi jiný, zřejmě dražší. Ten sice už prach nevířil, ale zato hlučel skoro jako cirkulárka. Takže jsem nějakou dobu trpěl - dojít do kůlny pro lux, vyčisti kamna, odnést lux do kůlny a tam vyčistit lux. Raději jsem ženě oznámil, že shořel mkotor...

doplněno 07.01.15 18:34:

athenaise: To byla pěkně prosím milosrdná lež :)

athenaise*
hodnocení

Jak říkám, nebyl z nejlacinějších, ale vysála jsem popel asi tak na malou lopatku (což je asi 1/3) a pak jsem se divila, že motor řve čím dál víc a tak jsem vysavač vypnula a koukám po příčině. Jukla jsem dovnitř...tam popela tak na 3prsty a filtr zanesený jak jetel. Tak rozeberu filtr a že ho vyčistím, ale byla to práce na 1/2 hodiny *smich* . A to nemluvím o tom, že jsem byla špinavá jako když prolítnu komínem *smich*. Napadla mě reklamace, ale co reklamovat.Vysavač vysává *nevi*

*zed*

PS: rumíčku ženám se nelže *pivo*

hodnocení

0x

Vracet bez udání důvodu lze do 14 dnů od dodání. Stačí v té lhůtě doručit mail a vzápětí poslat poštou nebo vrátit osobně.

hodnocení

0x

Já jen nechápu proč výrobci těchto a většiny průmyslových vysavačů nepoužívají cyklonové odlučování nečistot.

Pak by se k filtru dostalo jen nepatrné množství a byl by ten výrobek mnohem lepší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]