Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava podlahy- škvára, 10 cm prkna, parkety.

Od: mafri odpovědí: 5 změna:

Renovuji starou podlahu. Byt je v prvním patře cihlového domu ze 60. let. Stávající podlaha jsou parkety. Pod nimi jsou štípaná prkna uložená ve škváře. Parkety jsou špatné, chci je nahradit plovoucí podlahou.Poraďte mi jak postupovat, mám použít OSB desky, nebo škváru zalít lehkou betonovou směsí a na ni položit plovoučku. Diky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Asi bych nechal podlahu jak je.na ni našrouboval OSB desky a jestě lépe za stejnou cenu nalepil desky rigidur,a plovoučku s podložkou z mirelonu.

Prakticky žádná práce.Jen se podlaha poněkud zvýší.Pokud by to vadilo,tak by stačilo oloupat parkety a ostatní jak jsem uvedl.

JABRAKA

mafri
hodnocení

Diky za radu, mam jeste otazku, jak vysoke ty OSB desky, take jsem se docetla, ze by se mely dat dve na sebe a polozit do krize? Parkety pujdou urcite pryc kvuli navyseni, mela bych nasledne problem s dvermi.

V katalogu Obi jsem take nasla podlozku Starlon, ktera odstranuje nerovnosti az do vysky 4,5 mm nebo izolacni desku Hobra, ktera tlumi krocejovy hluk. Tyto desky se davaji misto Mirelonu? Mate s tim zkusenost? Premyslim, aby sousedi pode mnou neslyseli kazde spadnuti propisky.

jabraka*
hodnocení

2x

To Mafri:

Pokud sundáš parkety,je dokonalá podlaha z rigiduru.Je to sádrovláknitá deska,je určena právě na namáhané konstrukce.Na netu je možno najít přímo postup kladení podlah.Stačí do Google dát heslo Rigidur.

JABRAKA

mafri
hodnocení

Stale se rozhoduji mezi OSB a Rigidur. Mam jeste dotaz, Bude tedy stacit polozit na prkna jen jednu vrtsvu OSB poppripade Rigidur desek? Jakou mam zvolit silu? A jeste cim se to lepi, Muzu pouzit od Soudalu konstrukcni lepidlo nebo tmel na lepeni desek? Je to v tubach na nasazeni do pistole. Nebo je na to specialni lepidlo?Diky za radu!

ladislavtikal*
hodnocení

0x

vycpalek.cz/... dobry den klepnete na odkaz tam mate rozmery osb desek a nebo muzete to udelat z cementovlaknitych desek ale ty jsou pomerne drahy ale jinak zalitim nic neziskate a je to zbytecna prace to uz by bylo lepsi reseni skvaru vyhazet a udelat novou podlahu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]