Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych poradit jak se jmenuje takový "rozžvýkaný" papír na zeď a jestli se musí nanášet specialně nějakým strojem nebo to jde i bez něhho...děkuju za rady
Já jsem si objednala tzv. tekutou tapetu Colortap - textilní omítka ve Fryštátě. Nazývá se i jinak tekutá bezešvá tapeta atd.. Na firemních stránkách máte i video, jak se nanáší. Já jsem používala různé válečky, co jsem doma našla a který vyhovoval. Nebo i lžičkou do rohů, nebo napatlat rukou. Vše po skončení práce umýt. Důležitá je hustota, ale podle návodu dobře namícháte, pokud aplikujete v létě je možné trochu vody vždy podle vysychání naředit. Kvůli schnutí pracujte za teplejšího počasí, je dobré větrat, aby dobře schlo. Schne i 2-3 dny, podle tloušťky nanesené vrstvy. Nejvíce jsem spokojená s čistou bílou-nejbělejší tapetou. Dá se i přetřít klasickou malířskou barvou, když byste chtěli jinou barvu a sladit barevně interier. Jinak s blyštivými filtry mě vzorek připadá jako od kolotoče.
Stěny jsou teplé, a nerovnosti zmizely. Podrobný návod jak použít, je na internetu a je vždy přibalen.
doplněno 05.01.15 21:36:
Je to z papíru, aby jste se nelekla slova textilní.
doplněno 05.01.15 21:41:Podívejte se na vzorkovnici, mají hodně druhů a i jsou fota příklady aplikace.
doplněno 05.01.15 22:16:Pokud se rozhodnete pro aplikaci, myslím, že lépe vypadá použití na menších plochách, výklenky apod. Udělat s tím celou velkou místnost nevím, moc velká plocha se mě nelíbí. Mám s tím udělané i WC a je to dobrý, kromě stropu, ten je hladký, tam je sádroš.
Já se připojím k otázce, jak se to sundává? To se musí seškrábat? Uvažuju právě na tímto na malou chodbu a WC, ale na věky to tam nebude.
Vlastně jako papírové tapety. Za vlhka. Nastříkáte na to rozprašovačem vodu, necháte prosáknout a setřete hmotu. Protože se colortap nanáší na napenetrovanou stěnu, tak to vlastně ze zdi sklouzne, hranou ruky stáhnete. Sundavání jde lépe než klasické tapety, podle mého. Též se dobře stejným způsobem colortapeta opravuje postižené místo.
Nevidím důvod,proč nepoužít přímo tapetu?Vinylové tapety ze zkušenosti jsou odolnější,i vzhledove přijatelnější a pro další roky nevyžadují téměř žádnou údržbu.
JABRAKA
Tak mě napadlo, nemusí se tapety lepit na rovnou zeď bez nesrovnalostí, narozdíl od toho "papíru"?
Ano, pod tapetu je potřeba mít povrch stěn přece jenom rovnější. Tato nanášená tapeta, ale lze ji i podle návodu i více naředit a nastříkat ji, zakryje více nesrovnalostí. Tím, jak vysychá, tak se reliéf stává hrubší a hrubší.
doplněno 15.01.15 11:16:Pro Jabraku - nemám problém s údržbou, také s nimi nic nedělám, měla jsem i tapety, možná mám velké štěstí, že se u mne v domě skoro vůbec nepráší, takže i tyto stříkané jsou bezúdržbové.
Vlastně mohu porovnat. Barevné tapety se vzorem jsem již také měla, ale ty se časem okoukají.
V jednom pokoji mám bílé tapety se strukturou, jsou to asi 2-3 vrstvy papíru a mezi nimi jsou dřevěné piliny-drobečky. Tuto tapetu je možné po pár letech přetřít buďto bílou, nebo podle potřeby jiným vhodným odstínem.
Možná proč člověk řeší tapetu v roli nebo stříkanou tapetu? Myslím, že tu druhou zvládne i ne až tak šikovný člověk.
Na klasickou tapetu je potřeba více měření, tapety se vzorkem se překrývají. Kdo nemá fortel, tak konečný výsledek není podle očekávání. U té bílé strukturované tapety je potřeba zase lepit na stěny bez přesahu, těsně vedle sebe. Takže amatér může nadělat nějaké proužky bez pokrytí tapetou. Ono nahoře ujedete o milimetr a dole už to udělá třeba 3-4 mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.