Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler neohřívá dostatek vody

Od: michaelacechov odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Máme bojler na elektriku, který mi spíná 3 denně. Jsme 4 členi v rodině a do teď nám voda stačila pro všechny,aniž bych musela ještě zapínat bojler mimo noční proud. Když už bylo potřeba,tak jsem bojler zapnula na noc a ráno bylo v bojleru hodně vody. Teď v poslední době nám voda nestačí a když zapnu bojler na noc,aby se nahřál, tak ráno vstanu a sotva se nějaká voda ohřeje. V čem může být problém? Bojler mám Dražice, starý cca 8 let. Platíme celkem dost za elektřinu a s tím věčným zapínáním mimo noční proud nás ta elektřina brzy sežere :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bojler vypusťiť,otvoriť vyčistiť od vodného kameňa a vymenit anodovú tyč.

hujer123*
hodnocení

2x

Na kolik tu vodu ohřívá? Je horká nebo jen teplá? Možná je špatně nastavený nebo vadný termostat.

Nastavena malá teplota, vadný termostat, vadné těleso topení, zanešený bojler.

michaelacechov
hodnocení

Ano bojler ohřívá vodu na horkou,ale stěží se vykoupeme dva a 2x umyji nádobí a voda je fuč. Termostat mám nastavený na co nejvýš (kolečko mám úplně nanejvíc). Jde spíš o tom,že pořád není dostatek té horké vody.

michaelacechov
hodnocení

teplota se mi normálně vyhřeje kousek nad 60 a pak už se to ani nehne. Termostat mám na co nejvíc (otočený na nejvíc).

sanyo*
hodnocení

0x

No tedy, to jsou mi novoty. Je mi divné, že vám zapíná bojler mimo noční proud, což tedy v praxi ale znamená, že si to obsluhujete pak sami. To se pak nedivám, že vás to sežere. Je to zhruba 2-3 x dražší jak noční proud. Buď musíte šetřit, nebo koupit větší bojer, aniž bych tušil, jaký typ máte. Klasické zapínání nočního proudu je 2 x za 24 hod. po dobu 8 hod., klasika je 6 hod v noci a 2 hodiny odpoledne.., je to však různé.. Musíte odsledovat, jak dlouho hřeje, sledovat kontrolku na bojleru a teplotu, možná mátë málo nastavený reostat..

michaelacechov
hodnocení

Ano, jak jsem již psala v původním příspěvku - bojler si musím i kolikrát zapnout sama, aby se mi voda nahřála v dostatečném množství, jinak jede 3x denně na noční proud (2x v noci, 1x odpoledne).Bojler se zapíná sám,akorát když není voda,tak mám tu možnost si ohřev pustit sama. Bojler máme Dražice, 180l. Do teď bojler nahřál dost vody během nočního proudu,ale cca měsíc mi nenahřeje dostatek vody,takže si musím zapnout sama ohřev. Takže je mi jasné, že to žere hodně eletřiny,ale jinak nedocílím potřebného množství horké vody. Termostat mám nastavený na co nejvyšší možnost. Kontrolka svítí,ale horké vody je málo.

shermen
hodnocení

0x

Měl jsem to taky.Po otevření bojleru na mě vypadlo asi 1/2 kýble vodního kamene.Spirála byla obalená kamenem,to znamená,že nemohla ohřát vodu.Po vyčištění pohoda.

figurek*
hodnocení

0x

Problém může být na více místech, případně v kombinaci více problémů najednou. Možná vám špatně funguje spinání nočního proudu, možná že bojler dosluhuje a už má svoje za sebou, topná spirála je zanesená, přehřívá se a tepelná pojistka vám ji vypíná. A a samozřejmě množství teplé vody je taky závislé na roční době. V létě máre studenou vodu teplou nějakých 20 st, v zimě pět až sedm. Takový rozdíl při ohřívání poznáte.

Zkuste zkontrolovat relé nočního proudu. Jestli je v pořádku a noční proud spíná tak jak má, pak navrhuji výměnu bojleru, protože oprava bude stát přibližě tolik, co bojler nový.

pcmani*

figurek: nový bojler dražice 180 litru cca 10000,- oprava cca do 2000,-

2kedar*

Dražický 180L jde sice pořídit už od cca 6.500,. ale oprava skutečně vyjde zásadně levněji.

Jen budou den, bez teplé vody.

Těsnění a anodovou tyč koupit předem a taky se připravit na ten "maras", co bude uvnitř.

Pak bude fachčit, jak má.

hodnocení

0x

Michaelo,

rozebrat, vyčistit, opotřebené těleso vyměnit za nové, smontovat. Práce na dvě hodinky s kafem, náklady..podle toho kdo to bude dělat. Nic složitého to není.

rv*
hodnocení

0x

Na boileru u toho kolečka co máte na maximum bývá žárovička, která svítí, když boiler nahřívá. Pokud není spirála zanesená, žárovička svítí dlouho, dokud se boiler nenahřeje. Pokud je zanesená, po chvíli se boiler vypne, žárovička zhasne a čeká se, až spirála vychladne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak funguje bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]