Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zacpat rouru digestoře?

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

mám rouru od digestoře přez boční stěnu na západní stranu. Uvnitř je zpětná klapa, z venčí na fasádě je klasická mřížka se síťkou. Ale když fouká silný vítr, tak mi to tříská tou zpětnou klapou a je to slyšet po celé kuchyni :)

tak mě napadlo z venčí do té roury něco dát, abych utlumil ty nárazy větru. Ale co tam strčit aby to zase pouštělo páru ven? Mohl bych tam strčit molitan? pomohlo by to a zaroveň by to pouštělo tu páru? nebo něco jiného?

děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Zkusil bych jinou klapku,pokud tam je ta stará plechová tak ta dělá rámus

google.cz/...

hujer123*
hodnocení

0x

Také bych doporučil klapku z jiného materiálu. Mám dobrou zkušenost s těmi žlutými z odkazu výše. V klidové poloze je přidržuje magnet a materiál klapky je měkký, takže bouchat nemůže.

doplněno 04.01.15 18:35:

Tak zkuste místo mřížky dát ven žaluzie ventilatory-klimatizace.c/...

hodnocení

a nebudou zase třískat ty žaluzie?

hodnocení

ta klapa co tam mám je namonotva nějak u digestoře,je součásti, ten je rohový a je k tomu dost pitomý přístup, alespoň u mě. Spíš skoro nemožný. Proto bych bral jako variantu něco vložit do roury z venčí pod mřížku.

děkuji

hodnocení

0x

Když do té trubky cokoli strčíte, tak ucpete odvod vzduchu a nebude Vám to fungovat.

Na té zpětné klapce je taková zárážka o kterou to bouchá, takže stačí před tu zarážku dát kapku silikonu a bouchání se hodně ztlumí.

Jak dlouhá je ta trubka co vede ven?

hodnocení

ano to by bylo super, ale mam digestoř Guzzanti OR, rohový, přístup k ventilatoru je zespoda, no a tam to tříská pod tím černym plastem (krytem), jenže neni tady vidět žadny šroubek, nejde nic odcvaknout, zase nechci nasilně až se něco neulomi někde...a ten přístup je šileny...kouknu hlavou nedam ruce, dam ruce tak zase nevidim :)

Čím zacpat rouru digestoře?
Čím zacpat rouru digestoře? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]