Nejste přihlášen/a.
Já to právě chci rekonstruovat kvůli nové podlaze a i kvůli špatnému větrání, často se tam kazí věci. Ta cena do 3000 by byla ideální ovšem desky bych si asi musela sehnat od truhláře že? Ještě jsem uvažovala nad regálem a prostě to jen zazdít.
Píšete, že se tam kazí věci. Jaké věci? Co máte v panelákové spižírně, co by se mohlo kazit? Kdy jste naposledy vytáhala fochy, vydrbala je a nechala uschnout, potáhla je novým voskovaným papírem nebo plátnem? Kdy jste ji naposledy vylíčila barvou? V čem máte sypké věci? V původních sáčcích a krabičkách? To všechno hraje roli, aby spižírna byla funkční bez problémů. Co máte ve špajzu, co by mělo být v ledničce? Nechci být protivná, ale příjde mi to divné. Omlouvám se.
Jelikož byt patří mému otci a já bydlím u sestry na baráku tak toho času moc není abych mu tam neustále pomáhala, otec je už sám a je mu přes 70let takže si už netroufne něco předělávat, je to činžovní barák. Teď si vymyslel zase novou podlahu takže i kvůli tomu to musíme celé předělat, ta špajza je už stejně hodně stará a má velké díry z boku na tom dřevě a to tam bydlí jen 4roky. Věci do jídla se tam musí třídit docela často jelikož se tam často kazí a jak píšete asi to je i tím že to není vymalované atd. Už jsem kontaktovala známého tak snad pomůže.
Také mě zajímá otázka špajzu / spíže. Trochu jsem doufal, že tu najdu i někoho, kdo by bourání schvaloval. Koupil jsem totiž v Trutnově 43m2 byt 2+1 se sklepem 3m2 a je to přesně jiho-západní strana paneláku. Sluníčko na tu stěnu s průduchy ven praží od 12:00 až do večera. Možná teda na zimu je ta spíž fajn. Ale zvažuji, že bych tenhle úložný prostor zrušil a i tu 40cm boční přilehlou zeď spíže zboural. Největší obchoďák s jídlem v tom městě (Kaufland) mám 150m daleko. Na první pohled ta stěna spíže vypadá z materiálu, jako jsou panely. Jsem zvědavý jak to půjde. Průduchy by se pak zazdily a získal bych víc místa v kuchyni. Čeká mě totiž lití podlah samonivelačkou, pohonit to ostnatým válečkem a pak pokládka vinylu, proto tam asi ani nechci dělat takové objížďky a zákoutí v nově lité dorovnané podlaze. Ať je to co nejrovnější (bez překážek) a ten vinyl hezky v jedné ploše komplet. Ze stejného důvodu mám v plánu zrušit i futra mezi kuchyní a předsíní - to je jen nějaká dřevotřísková příčka s 80cm futry zabetonovanými v zemi (u země bych je říznul) a navíc je to celé trochu natočené a né v jedné rovině s kuch. linkou ani né kolmo ke stěnám - to by v nové podlaze dost nehrálo. Už teď jim tahle příčka s futry hodně ustřeluje oproti kostkovanému vzoru na lině (ověřeno i 2m vodováhou nebo laserem).
no na 4cm stěnu nebo kolik říkáte, že ta příčka má...stačí obyčejná velká flexa...horší bude to začišťování u navazující stěny, aby to pak vypadalo k světu...
Rekonstruovala jsem byt po mamce a udělala to jak píšete vy. Rohový špajzík (dřevěný) šel pryč a futra mezi chodbou a kuchyní taky. Stejně se dveře nikdy nezavíraly a ani teď nájemníkům nechybí. Místo špajzu je tam potravinová skříň se zásuvkami, takže se k obsahu snadno dostanete a je to vlastně součást linky. Větrací průduchy z původního špajzu jsme zazdili a dům se pak zateploval, ani by tam ty díry zůstat nemohly.
už jsem viděl ledasco..takže by mě to nepřekvapilo...je fakt, že jsem to nikdy neměřil a nikdy mě to zvlášť nezajímalo..ale i tak to jde realizovat tou velkou flexou...když se to rozřízne na příč...a pak se bude odkrajovat...postrádám teda smysl toho, proč někdo dával na špajz 8cm příčku :D
Běžně užívaný postup, který se nesmí používat - kangem se to odseká od stropu, pár centimetrů. Flexou na kov se odřežou roxory a pak už jen pár ran pořádnou palicí na třetiny, to už se dá odnést. Jen tak mmchdm, sporák je elektrický anebo plynový?
Plyn, jsem si to myslel. Takže si tipnu - nové vchodové dveře, těsné, nové interiérové dveře, těsné, nová plastová okna, těsná... Průduchy ve špajzce zatěsníme, bude teploučko, to bude bomba! Časovaná. V budoucnu z toho možná uděláte dvoupatrový byt s točitým schodištěm nahoru v kuchyni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.