Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím Vás, jak mám povolit šroub? 2 kovové části jsou k sobě spojeny imbus. šroubem, který ne a ne povolit. Vůbec to nejde. Co stím? Díky
ŕešení jste již nalezl! pro příště ale je dobré mít zažité vzít malou plynovou bombu a hořák a nahřívat tak dlouho, až to bude rozehřáté nikoli však fialové! a pak vám povolí cokoli. Zkoušel jsem matku umyvadla prům 48MMpo 25 letech lezivění, pákou 1m a nic, po rozehřátí na optimální stav se to povolilo sikovkama. Chce to ale mít trochu zkušenost a nepodcenit věc.Mira.
Jen bych upřesnil,že stačí nahřát z jedné strany do červena,což trvá pár vteřin.Pokud je dobře nahřáto,jde to pak i příslušným klíčem...
Nakonec je dobré,že jste nejprve šroub utáhli,a pak povolovali.Leckdy i u normálních šroubů je potřeba utažením závit natáhnout a pak se lépe povoluje.Je možno použít pro povolení postup, při němž se vnitřní část ochladí,místo aby se matka ohřívala.Tím se rozměry závitu zmenší.Ohřívání matice musí být rychlé a krátké,pak,když se ohřeje i vnitřní závit,nic se tím nevyřeší.
JABRAKA
Podle druhu šroubu a místo "nepovolení" se použije kladivo a poťukáním až poboucháním velkým kladivem se dost často povolí šoub - matka. Někdy musí přijít navažení velké matky, popřípadě odvrtání. Před dvěma týdny jsem povoloval na Rapidu šroub na nápravě přes dvě hodiny. Roztrhl jsem dvě goly a po odvrtání to ještě drželo na zarostlém rezu.
Prot každý šroub mažu grafitkou.
Koupil jsem si 2 kovové skříne... Byly zvláť..Měli k tomu 2 kovové pásky na spojení obou skříněk k sobě..Matky se silikonovou hlavou... Jenže by mě nikdy nenapadlo, že udělají 1 šroub zě 4, který mi dali ke skříňkám, že mu udělají opačný závit..Tak všechny jsem povoloval stejně a ten 4 nějak nešel... Ona je ale pravda, že nakonec jsem musel použít i kladivo, abych vůbec šroub povolil..Měli to strojově utažené nějak fest... Tak děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.