Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolit imbus šroub

Od: nejdeto odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Prosím Vás, jak mám povolit šroub? 2 kovové části jsou k sobě spojeny imbus. šroubem, který ne a ne povolit. Vůbec to nejde. Co stím? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ŕešení jste již nalezl! pro příště ale je dobré mít zažité vzít malou plynovou bombu a hořák a nahřívat tak dlouho, až to bude rozehřáté nikoli však fialové! a pak vám povolí cokoli. Zkoušel jsem matku umyvadla prům 48MMpo 25 letech lezivění, pákou 1m a nic, po rozehřátí na optimální stav se to povolilo sikovkama. Chce to ale mít trochu zkušenost a nepodcenit věc.Mira.

vosikac*

*jasne* Jen bych upřesnil,že stačí nahřát z jedné strany do červena,což trvá pár vteřin.Pokud je dobře nahřáto,jde to pak i příslušným klíčem...*palec*

Ne každý má doma po ruce hořák a ne vždy se dá tento použít. Pak jsou vhodné právě vy prostředky na uvolňování matic.

dolej-olej.cz/...

vosikac*

*jasne* Používáme je v práci a z 95% nakonec pálíme "autogenem"*nevi*

jabraka*
hodnocení

1x

Nakonec je dobré,že jste nejprve šroub utáhli,a pak povolovali.Leckdy i u normálních šroubů je potřeba utažením závit natáhnout a pak se lépe povoluje.Je možno použít pro povolení postup, při němž se vnitřní část ochladí,místo aby se matka ohřívala.Tím se rozměry závitu zmenší.Ohřívání matice musí být rychlé a krátké,pak,když se ohřeje i vnitřní závit,nic se tím nevyřeší.

JABRAKA

hodnocení

1x

Podle druhu šroubu a místo "nepovolení" se použije kladivo a poťukáním až poboucháním velkým kladivem se dost často povolí šoub - matka. Někdy musí přijít navažení velké matky, popřípadě odvrtání. Před dvěma týdny jsem povoloval na Rapidu šroub na nápravě přes dvě hodiny. Roztrhl jsem dvě goly a po odvrtání to ještě drželo na zarostlém rezu.

Prot každý šroub mažu grafitkou.

nejdeto
hodnocení

Koupil jsem si 2 kovové skříne... Byly zvláť..Měli k tomu 2 kovové pásky na spojení obou skříněk k sobě..Matky se silikonovou hlavou... Jenže by mě nikdy nenapadlo, že udělají 1 šroub zě 4, který mi dali ke skříňkám, že mu udělají opačný závit..Tak všechny jsem povoloval stejně a ten 4 nějak nešel... Ona je ale pravda, že nakonec jsem musel použít i kladivo, abych vůbec šroub povolil..Měli to strojově utažené nějak fest... Tak děkuji

hodnocení

0x
Do spoje nejlépe nastříkat nějaký uvolonovací sprej či alespon olej třeba na řetězy a poté zkusit jemně tuknou kladívkem pokud nehrozí poškození, a pak zajistit trubkou větší páku imbusu a zkusit povolit, lze popřípadě ještě větší ranou kladívkem šroub uvolnit, popřípadě do imbusu klepat kladívkem a znásobit tak svoji povolovací sílu...
S pozdravem Adam.
*cteni*

nejdeto
hodnocení

Tak dobrý...Nakonec ti debilové měli vyjetý obráceně závit, takže jsme to utahovali :)

23.05.09 12:51
:D:D:D

Proč debilové, na čem to bylo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]