Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horkovzdušná trouba nehřeje

Od: suzymon® odpovědí: 18 změna:

Zdravím. Mám horkovzdušnou troubu a najednou přestala hřát, když nastavím na horkovzduch. Jinak peče normálně a všechno funguje. Nevíte čím to je a jestli má cenu to nechat opravovat? Díky za rady.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Pozvat nejlépe elektrikáře ať změří těleso,nebo někoho kdo to dokáže změřit.

hodnocení

Myslíte ty spirály co jsou nahoře v troubě? Ty ale hřejí normálně, hřeje i spodek trouby, vypne se to pouze když zapnu horkovzduch. Jakmile se točí ventilátor vzadu, trouba nehřeje. Musím přepnout na normální pečení a trouba normálně hřeje.

doplněno 03.01.15 19:10:

Můžu i grilovat.

doktpr365*

No troba by měla mít ještě kruhové těleso pro horkovzduch. Celkem tedy tři,spodní vrchní a kruhové. Co je to za troubu a typ.

hodnocení

Právě mluvím o tom kruhovém tělesu, co je uprostřed trouby v zadní stěně. Já jsem to nazvala větrákem. Takže právě když zapnu na tu funkci, tak to nehřeje. Typ trouby nemůžu napsat, nevím jak je to možné, ale není na ní žádná značka. Jenom je tam napsáno uprostřed "Multifunction", žádný jiný nápis tam není. Mám ji deset let.

doplněno 03.01.15 19:43:

Nebo jestli myslíte ještě nějaké jiné těleso, tak nevím. Prostě je to horkovzdušná trouba s grilem a rozmrazováním. Teď jsem to šla vyzkoušet a a topné těleso hřeje i když spustím ten větrák, na funkci horního ohřevu. To je divné.

doktpr365*

Ventilátor tam musí být taky a ještě kruhové těleso. Ten ventilátor se točí? Jestli se točí a nehřeje tak může být to kruhové těleso.

hodnocení

Ahá, ale kde je to kruhové těleso? Já mám nahoře spirály, jedna je kolem dokola do čtverce a pak mezi tím ty vlnité. Nic kruhového tam nevidím.

doplněno 03.01.15 20:00:

Tak jsem to myslím našla v manuálu. Jde o funkci "horkovzduch". Topné těleso je umístěno na zadní vnitřní stěně, kterým se zabezpečuje rovnoměrná distribuce tepla ve zvolené teplotě. Takže odešlo tohle těleso. Myslíte, že to má smysl opravovat? Aby to nestálo víc než nová trouba. A trouba je značka neznačka, koupila jsem ji tenkrát v Hornbachu . Vestavná elektrická multifunkční trouba HT 125 x Hornbach. *neví*

doktpr365*

Nějak takto by to mělo vypadat

hodnocení

No teda, naprostý úžas. Kdybych mohla, tak dám všechny body. Tomuhle já říkám odpověď a rada nad zlato. Žádné dlouhé okecávání ale přímo trefa hřebíčku na tu hlavičku. DÍKY! S.

doplněno 03.01.15 20:14:

Teď ještě jestli musím napřed vymontovat tu spirálu a jít s ní kam? Kde se to dá koupit? Nebo stačí vzít ten manuál a někdo to podle toho pozná? Díky.

doktpr365*
03.01.15 20:16
:), :)
doktpr365*

No nejlepší vymontovat,možná by to mohli mít i někde v elektře. Opravna praček a tak něco. NEZAPOMENOUT vypnout jistič! před demontáží.

hodnocení

Jojo, to já dělám vždycky, když si "hraju" s ellektrikou. *palec*

doplněno 22.03.16 18:26:

Paní Sleirerová, musíte vymontovat tu spirálu a jít s ní do obchodu. Oni Vám už poradí. Ale pokud se jedná o známou značku, nebudete mít problém. Nebo řekente o jakou troubu se jedná a oni také budou vědět. Já jsem to měla horší, já nakonec koupila novou troubu. Nesehnala jsem odpovídající spirálu.

sleierova

dobrý den mám dotaz mám mora hork.vzd.troubu tělesa prodávají ,2000w,2500w.to je jedno jaký koupím nebo na tom záleží podle typu trouby děkuji moc za odpověd prosím na můj meil sleierova1@seznam.cz

doktpr365*

No záleží co bude stát,ale zase tak drahé to není

mhejret.cz/...

Záleží podle typu

hodnocení

Než jsem já vyblekotala otázku, už tady je odpověď. *smich* Ale asi budu napřed hledat v normálním obchodě, abych neobjednala nějakou blbost. Protože jak jsem psala, ta trouba nemá žádnou značku.

mara*

Zdravím já mám zřejmě tu samou troubu jaky vy Multi..HT125 X nemám sice problém s troubou ale sháním k ní nějaký manuál a chci se zeptat jestli jej náhodou nemáte děkuji.

hodnocení

Zdravím. Je mi moc líto, ale někam jsem ho zaštrachala. Určitě ho někde mám, ale nemohu ho najít. Také jsem ho hledala. Něco jsem pekla a potřebovala jsem odejít, tak jsem si chtěla nastavit dobu pečení, aby se sama vypnula. Zapoměla jsem, jak se to dělá. Manuál jsem nenašla musela jsem dřepět doma...:-D

doktpr365*

Nepíšete typ a značku trouby ke které sháníte manuál.?

hodnocení

Jakto že ne? Je třeba trochu číst. Já odpovídala paní, která má tu samou troubu co já. Ona ví co má za troubu a já také! Ono někdy nestačí přečíst si jenom poslední odpověď, pokud chcete vláknu rozumět.

doplněno 22.03.16 18:33:

Doktpr, já se omlouvám dodatečně za svou hloupě příkrou odpověď. Tady je jasně vidět, jak se má brát všechno s odstupem. V tu chvíli co jsem Vám odpovídala, jsem vůbec nepochopila, že se snažíte pomoci a myslela si, že chcete jen popichovat. *bzum* Tohle myslím na sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]