Nejste přihlášen/a.
Halo vsem,kteri zde hledaji,jako my,pomoc. Mame jiz delsi dobu starsi domek. Od pocatku sousedske vztahy moc nefungovaly,ale posledni roky je to jen horsi a horsi.MY nemuzeme nic,ackoliv z pravniho pohledu je pravo na nasi strane..Mezi nami a sousedem je stary zbytek zdi ,stoji navic na nasem pozemku.Snazime se tuto hroutici se zbytkovou zed zatim udrzet..ale ze strany souseda je na ni navaleno spousta hliny a ruznych keru,mimo jine tam zasadil zelen pnouci se,ktera velice rychle celou zed popnula a jde dal i na nasi garaz..a kdo vi kam jeste...soused na zed bez jakehokoliv upozorneni vstupuje,kdyz my jsme na nasi zed stoupli,abychom ji snizili,k nemu nic nepadlo,byl sprosty,nemam slov,jaka slova on pouzil...mam z nej strach.Predtim mel domek jeho otec,mezi domky je maly odstup,jiz jeho otec si tuto cast privlastnil a do nase domku nabouchl i skobu a tak nam i zamezil v pripade potreby opravy ..naseho domku jakkoliv tam vejit..slusne jsme zadali tehdy jeho otce o odstraneni,ale dostalo se nam jen sprostych nadavek,a pozdeji po prevzeti jeho synem domku,take.Mate nekdo nejaky tip,jak na male vesnici, s takovymi lidmi jednat,aby to nebylo oboustrane neprijemne a efektivni?A hlavne pouzit pravnika,to je na vesnici nemozne,to se pak muzete odstehovat...to nam verte...ale prece jsou jiste hranice slusnosti a hlavne prava,ne?Prosim o pomoc...dekujeme
Chcete řešení, aby nebylo nepříjemné, ale efektivní a bez přítomností právníka. Věřte, takové řešení neexistuje. Je mi líto, vy chcete něco, co nelze uskutečnit.
doplněno 03.01.15 18:18:Jak bych postupovala já - nechat znovu zaměřit pozemek a vytýčit hranici. Pokud je zeď opravdu na mém pozemku, tak bych vyzvala písemně souseda k odstranění všeho, co se dotýká mé zdi, že k termínu xxx bude zeď zbourána. Neuposlechne-li soused, zeď bych zbourala, jeho hlínu spadlou na můj pozemek bych nechala přehodit na jeho pozemek a vzniklé náklady bych po něm vymáhala, třeba soudně.
Důležité je mít čersvý papír o platnosti hranice pozemku. Třeba se dozvíte, že zeď není vaše a nebo jí máte společnou atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.