Nejste přihlášen/a.
Zdravím a mám dotaz. Chystám se vymalovat novostavbu podkroví, která je z větší části ze sádrokartonu. Původně jsem myslel, že všechno napenetruju a pak dám 2 nátěry barvou. Teď jsem ale slyšel, že penetraci udělat pouze v koupelně, protože penetrací se sádroš uzavře a nemůže dýchat. Máte s tím někdo zkušenosti?
Petasi, věřte, že dýchat může jen to co má plíce a žábry. Stavební materiál nedýchá, jen absorbuje a pouští vlhkost. Penetrovat můžete i barvou, kterou si naředíte a přidáte Sokrat, PGM, či jinou penetraci. Samozřejmě to závisí i na použité barvě. Mnohokrát již byl zde zmíněn postup, takže osobně penetruji i nepenetuji. Je to jen na Vás. Vše bude držet, je to jen od šikovnosti pracovníka.
penetrace zpevní povrch. Tudíš musíte spenetrovat vše a dvoum nátěrům se stejně asi nevyhnete uvidíte sám jak to bude vypadat po prvním nátěru a taky záleží na barvě. pokud sádrokarton nenapustíte penetrací první nátěr barvou bude hrůza, protože sádrokarton vám všechnu vodu a barvu vtáhne do sebe a budou se vám tam tvořit fleky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.