Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopouštění kotle

Od: veronna20* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, možná už to tady bylo ale nechce se mi to hledat, potřebovala bych poradit s dopuštěním kotle jednou za tři týdny mi klesne tlak a sama si na to netroufnu bojím se že to bouchne nebo tak něco, vždycky nám to dělal bratr ale nemá furt čas dojíždět a do plynařů se mi furt investovat nechce. Ze spodu je ventil na šroubování ale nevím který to je protože jsou tam dva šrouby, mám kotel Junkers Novostar, za každou radu budu ráda.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

mrkněte se zdola. Na jedné trubce uvidíte manometr a vedle něj ventil. To by měl být on. Otevírá se a uzavírá úplně stejně, jako vodovodní kohoutek. Lehce jím pootočte a uvidíte jak v manometru přibývá tlak. Nemůžete nic pokazit. Když náhodou topení přetlakujete, pak normálně upusťte trochu vody přes odvzdušnění některého radiátoru.

No a douška na závěr. Tlak v topení se vám ztrácí proto, že topná voda prosakuje do vodovodu. Chtělo by to zavolat servis, ať vám kotel opraví.

veronna20*
hodnocení

Tak jsem to už napustila děkuji za radu,sice mi to u toho šroubování trochu vrže ale je to už starší kotel tak se nedá nic dělat leda vyměnit ventil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]