Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravek do septiku

Od: stanley110* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny.

Chtěl bych se zeptat jaký kdo používáte,nebo jakou máte zkušenost s chemií do septiku? Používáme "Proseptik",ale zdá se mi,že není až tak účinný,jak by se asi zdálo.Potřeboval bych názory a zkušenosti s jinýmy značkamy,nebo výrobky.Všem děkuji a přeji hezký večer. Stanley110

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

1 měsíčně celé dva roky používám BIO-P1 DO SEPTIKU asi za 70,- Kč. Nic tuhého, ani toal. papír v septiku nenaleznu a hlavně nesmrdí.

doplněno 02.01.15 19:47:

Mám plastovou jímku i poklop je z plastu, takže jednoduchý přístup. Takže rozmíchám prášek v teplé vodě v kyblíku, nechám 20 minut působit a pak leju přímo do jímky.

Usko a kam to leješ? Já se na to právě dívala, protože bych si to také koupila, ale v návodu pto použití píší, že se to má nalít přímo do septiku. Ale když to naleju já do mísy., tak to přece také do toho septiku nateče. Pro mne je velice složité zvedat těžkou železnou desku abych to nalila rovnou tam.

doplněno 02.01.15 19:55:

Hm, tak to je blbé. Já se zeptám v obchodě, ale těm to asi bude jedno, hlavně když to koupím. No, snad se ještě někdo ozve. Ale septik mám rovnou pod záchodem a všechno tam teče širokou trubkou přímo, tak by to asi problém být neměl.

klidně to vlejte do mísy, syn to takto řeší už roky; a výsledek stejný jak v případě první odpovědi...popis výrobku

prohopo.cz/...

ronyx*

Zdravím,
klidně ten přípravek rozmíchejte v teplé vodě a pak ho nalejte do wc mísy - výsledek bude stejný jako když ho nalejete přímo do septiku. Max můžete pro své čisté svědomí, že jste udělala maximum možného, ještě po nalití do mísy ho vypláchnout ze sifonu mísy teplou vodou, aby se celá várka přípravku dostala do septiku najednou.

hujer123*
hodnocení

0x

Mám do septiku svedeny jen odpady z WC. Kuchyně a koupelna jde rovnou do kanalizace. Po instalaci plastového septiku jsem použil pro nastartování "smrdí, mrdí, to to smrdí" s těma trpaslíkama. Teď už je to 15 let a o nějaké pravidelnosti aplikace nemůže bát řeč. Když mám výčitky svědomí a náhodou někde v regálu nějaký přípravek vidím, tak jej koupím. To je tak jednou do roka. Aplikuji do mísy. Septik od zřízení za 15 let nebyl nikdy vyvezen a můžu říct, že jsem se do něj tak 10 let ani nepodíval.

hodnocení

0x

WC NET aktivátor septiků je dost dobrý

Otázka je jak si tyhle chytré bakterie rozumí s přípravky na čištění mísy. . . Manželka cpe do záchoda každý měsíc novou vůni, želé s kačerem, barevné tablety do splachovadla a podobné krásy a pak mám dojem že jsem bakterie do septiku asi lil zbytečně.
uska*

totak - máte pravdu, lil jste bakterie zbytečně. Jsem bez všech těchto vychytávek, bakterky nesnáší savo a jiné sajrajty, pere se v bezfosfátových pracích prostředcích. Do jímky z chemie u nás přijde jen voda z praní, jar, sprchové gely, cift.. Bakterky také nesnáší přepalované tuky. Vůně na wc lze použít jen v rozprašovačích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]