Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak-kde zjistím,zda jsem vlastníkem pozemku?

Od: 1oeshi odpovědí: 21 změna:

Touto cestou prosím o pomoc, bo jsem byl přez 30 let mimo ČR a nyní jsem se vrátil do ČR. To, že jsem vlastníkem nemovitosti a pozemku, jsem si na sto pro jist. Ale nevím kde a jak se to dozvím?

Může mi tu někdo prosím poradit nebo mi napsat krátký mail?

Předem moc děkuji za pomoc.

Zdraví Michael

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Třeba tady, jestli se v tom vyznáte.

nahlizenidokn.cuzk.cz/...

hodnocení

3x

Michaeli, pokud víte adresu, či parcelní číslo, nebo alespoň přibližně, kde se Váš majetek nachází, zjistíte to sám na internetu, jak správně píše ra252 v první odpovědi.

Pokud nevíte v které části ČR, doporučuji navštívit katastr nemovitostí.

hodnocení

2x

Zajděte si na nejbližší katastrální pracoviště, tam jsou schopni Vám podat informace v rámci celé ČR.

V "Nahlížení do KN" které poradil můj předchůdce mustí znát některé základní informace (katastrální území, atd.).

hodnocení

1x

No tak určitě musíte vědět, když jste doklady měl, aspoň v kterém městě se ten váš pozemek nachází, a tam na příslušném KN se zeptáte. Jinak hledat něco, o čem nevím naprosto nic... to bude asi fuška...

doplněno 02.01.15 17:55:

ještě mě napadá, že pokud budete vědět místo, dalo by se na finančním úřadu zjistit, kdo platil na vaše jméno daň z nemovitosti a tím z kterého pozemku, event. že na určitý pozemek vázne silný nedoplatek...Ale první krok je místo pozemku, pak katastr nemovitostí - jestli má katastrální úřad centrální evidenci nevím (možné to je), ale i pak není jiné cesty jedině ten KN, nikdo jiný pozemky nevede.

hodnocení

0x

Jak je psáno nade mnou, katastr nemovitostí, ale tam se asi předpokládá vědět, o jaký pozemek se jedná a kde, číslo parcely či stavby, to se tam pokud vím musí zadat a po otevření se ukáže, kdo je vlastníkem. Pokud nevíte, kde ten pozemek je, tak asi jedině přes katastr nemovitostí podle jména, to mi ovšem nešlo otevřít, tak jedině dotaz přímo na katastr a nebo odborníka, který by to uměl otevřít.

hodnocení

0x

vy jste si naprosto jist, tak máte doma snad nějaké nabývací listiny k majetku . . . . .

doplněno 02.01.15 17:08:

no není to přímo ktématu, ale naprosto jist v životě si můžete být jen jednou věcí. Pokud nevíte, na jakém katastru se vaše údajné nemovitosti nacházejí, pak se nám všem jistě jeví tato otázka poněkud schyzofrenní, zvláště pokud jste doposud zřejmě neplatil roční daň z nemovitostí, která se váže k FÚ podle katastru nemovitosti k dané stavbě či pozemku. Např. pozemek v Ostravě na FÚ Ostrava č. . . atp.

honzajs122
hodnocení

0x

nejbližší katastrální úřad jak bylo řečeno...

a připravil bych se na pozdrav od Finančního úřadu, nezaplacená daň z nemovitostí, pokud ji tady někdo neplatil...

hodnocení

0x

Ta vaše jistota je podložena čím?

hew
hodnocení

0x

Pokolikáté to už píšete - ale jako vtip dobrý.

michael2
hodnocení

Všem navědomí, rád bych dostal normální odpovědi, neee stupidní. Kdybych měl jakékoliv papíry či podklady, tak logicky se snad nebudu ptát! Doklady mi shořeli v RD i s celím RD v cizině. A nyní sháním logicky veškeré nové podklady. Pokud mi někdo chce pomoci, jsem za každou pomoc rád. Pokud někdo chce jen stupidně odpovídat, tak ať si nalepí nálepku na čelo, jsem kretén!

Fakt, český národ z vědčina, je národ závistivců!

Děkuji za pochopení a možnou pomoc.

Michael

Michale, všem odpovídáte stejně?

Co je stupidního na spoustě odpovědí a dobrých rad od kolegů?

Všem navědomí, rád bych dostal normální odpovědi, neee stupidní. Kdybych měl jakékoliv papíry či podklady, tak logicky se snad nebudu ptát! Doklady mi shořeli v RD i s celím RD v cizině. A nyní sháním logicky veškeré nové podklady.

Pokud potřebujet kopie dokladů o Vaší nemovitosti, tak musíte jít pravdu osobně na sůj katastrální úřad, kde Vám pomůžou udělat kopie všech dokumentů ohledně nabytí Vašeho majetku.

Pokud byste hned v prvním dotazu spojil oba Vaše příspěvky, dostal byste hned správnou odpověď.

Co dále Vám není jasné?

Rád poradím, pokud budu vědět, na co se opravdu ptáte..

hm*

Až doteď jsem považoval dotaz za normální, na který tu je spousta dobrých odpovědí, počínaje tou první. Ale jestli se ti nelíbí, že dostáváš odpovědi na to, na co jsi se zeptal, a ne na to, co se ti honí v hlavě, a proto odpovědi označíš za stupidní a autory za kretény, tak si tu svou krásnou nálepku přilep na čelo sám!

A co se týká Čechů, nejhorší jsou ti, co bůhvíproč odtáhli pryč, moc si tím nepomohli, cítí se méněcenní a ukřivdění a tak aspoň šíří pomluvy, aby ukázali, jací jsou teď kanóni.

hew

Tak mi sem napište vaše rodné číslo a zjistím vám, jaké nemovitosti vám patří. Jinak vaše pohádky jsou OK i s tím shořelým barákem. Jakou máte další?

tož se nezlobte, ale jaká otázka, taková je odpověď, i v otázce se dá obecně bez přílišných soukromých detailů popsat, jaký je důvod poněkud ne zcela jasného (až podivného) dotazu. Z žádné z odpovědí mi závist nevyplývá. Odpovědi už výše váš problém myslím si dostatečně vystihly, takže dále je to jen na Vás.

hodnocení

0x

Reakce na vaše doplnění v uzavřené otázce

V nahlížení do kata/... zadáte číslo parcely nebo stavby, o které víte, že patří vám, zobrazí se vám výpis, kde najdete číslo listu vlastnictví (LV), to pak zadáte do vyhledávání podle/... a vyhledá vám to všechna vaše vlastnictví.

Nebo se to dá podle sousedních parcel (staveb) a pak přejít z jejich na svoje parcely výpisem sousedních parcel a dále pak přes LV

Pokud nevíte co vám patří, obraťte se přímo na KÚ

Na listu vlastnictví nenajdete všechna vlastnictví, ale pouze nemovitosti v daném katastrálním území.

Přehled veškerého vlastnictví (bez znalosti podrobností) umí vyhledat pouze na katastrálním pracovišti, kde jsou schopni projít celou ČR na základě např. rodného čísla. Případně kolega, který zde zmiňoval že má dálkový přístup do katastru.

ano, to jsem už taky zjistil, ale aspoň v tom jednom katastru to může být taky někdy užitečné

hew
hodnocení

0x

Kdy mi napíšete to rodné číslo? Mám dálkový přístup do katastr a mohu vám to vyhledat v rámci celé CZ.

R.c. poskytovat neznámé osobě na netu, to snad nemůžete myslet vážně. Pak už stačí zfalsovat podpisy a je to.
doplněno 03.01.15 20:27: To myslím si, že to co píšete je nepravda, navíc nijak své tvrzeni nedlozite. Rc podléhá ochraně údajů.
5bohytaz9

Rodných čísel jsou na internetu volně milióny. I moje tam je. Nic s tím neudělám.

A zfalšovat podpis určitě jen nestačí.

doplněno 03.01.15 20:49:

*smich* Ještě se máš co učit. Všechny fyzické osoby, kteří jsou plátci DPH, mají číslo svého DIČ ve tvaru CZ+rodné číslo.

A seznam podnikajících osob včetně DIČ je volně přístupný. Chápeš?

kejki

Pro doložení stačí navštívit ares wwwinfo.mfcr.cz/... a ve výpisu kliknout na zkratku DPH, ZL.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]