Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpětná klapka

Od: robca* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, jde dát na odpad který vede z domu do kanalizace tuto zpětnou klapku:

zbozi.cz/...

Popř. prosím poraďte jakou. Chtěl bych to napojit na odpad, kterým povede i odpad z wc, prostě z celého domu. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

0x

proč by to nešlo když je to na to určený. Pouze to nemužeš jen tak zasypat ale musíš zajistit přístup nějakou šachticí

robca*
hodnocení

Já doufám, že to tam pude dát, chtěl jsem se jen ujistit. Na podobných otázkách jsem četl, že jsou to klapky na odpadní vodu - asi jen špinavou a ne vodu z wc i s h... Ale přesně nevím, jestli to byla tato klapka.

Jestě se zeptám - doufám, že to můžu dát na trubku do sklepa - ještě v domě?

pfpetr*
To si chce overit v jakych polohach umi pracovat . Rekl bych ze musi byt umistena vodorovne tak jak je na fotu jinak fungovat nebude. Proc ji tak moc potrebujete , jaky problem chcete takto resit?

hodnocení

0x
Není to tak jednoduché jak si představujete.
Dimenze musí být min.DN125, menší ležatá kanalizace od WC být nesmí.Dále je nutné dodržet další podmínky z hlediska umístění ZK.Dešťové vody musí být napojeny až za ZK.Další podmínky je potřeba dodržet při podsklepeném domě a kanalizaci ze suterénu..
pcmani*

promiňte ale kde jste byl na tom že ležatá od wc musí bít min dn125?

Je dáno ČSN Vnitřní kanalizace.A toto pravidlo platí desítky let.
Pravda, i instalatér s tím má často problém a neví to.
pcmani*

no já jen že shodou okolností instalater jsem a ve škole nás učili min 110

Tak Vás to učili špatně.
Svislé odpadní potrubí na které je napojeno WC musí mít min.DN110, při přechodu na ležaté potrubí se DN zvětšuje o jeden stupeň.
Ale to Vás nebudu učit já..to není mým cílem.
humbucker*

Ahoj. A Martine, když jsem já neinstalater, spáchal ,,jakoby vodorovnou,,-spád asi metr na asi 9.5 metrech, kanaldu ve 110sítce, že se to dá snést? Jsou na tom dva hajzlíky, vana a sprcháč a něco umyvadel.

Tož..nemá to tak být, ale co už.
Příliš malý spád, tedy pod 3% je špatný a příliš velký spád také.Dimenzi máš také špatně, ale asi to už vykopávat nebudeš:).
Příště už to uděláš dobře..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]