Nejste přihlášen/a.
Máte někdo nápad, jak nejlépe ochránit sklokeramickou desku u sporáku? Napadlo mě koupit 5mm filc. Na netu jsem našla přímo skleněnou desku, ale to mi přijde trochu nepraktické. Taky prodávají nerezový kryt, ten se mi líbí nejvíc, ale má rozměry 60x60 a já bych musela mít 50x50, ten jsem nikde nenašla. Za nápady předem děkuji. :o)
Duvod proc to chranit? Ono to je tvrzene sklo , ktere se jen tak neposkrabe. Jinak pokud mate deti nebo projdete okolo sporaku , riskujete to , ze proste nekdo omylem pootoci knofl a ten film vam shori. Radeji ty desky nerez.
doplněno 02.01.15 13:24:o trochu pomalejsi
Prasklá sklokeramická deska či indukce je docela častý jev. Je mě se to povedlo už 2x. Takže tě chápu, že chceš desku chránit. Jenže já si jí vždy rozbil, když jsem vařil a tedy by byla odkrytá.
V každém případě doporučuji koupit s kovovým rámečkem. Jinak stačí nepatrný náraz ze strany při přesouvání hrnce a je hotovo.
sám výrobce většinou nedodává žádný kryt na sklokeramiku a ví proč! máme tuto desku už šestý rok a na desce jsou víc vidět stopy po nádobí (třeba některé pánve s keramickým povrchem, ale dno mají třeba se slitiny Al), než nějaké rýhy; a hřát jednotlivé varné plochy při vaření musíte...jedině, že kryt chcete využít jako další pracovní plochu...
z nabídky
Electrolux ECWGB - skleněné ochranné pláty pro sklokeramické desky (2ks v balení). Hygienické a důmyslné skleněné desky v profesionálním designu můžete umístit na varnou desku nebo dřez a vytvořit tak v kuchyni další povrch vhodný na krájení nebo přípravu pokrmů.
Dobrý den, mám podobný problém se sháněním krytu na sklokeramickou desku. Sice se mi ta minulá nepoškrábala, ale vypadla mi z horní police kuchyňské linky skleněná miska a celou skokeramickou plochu rozbila. Takže mám novou, ale chětla bych ji nějak ochránit. Taky nevím čím ji přikrýt v době, kdy ji nepotřebuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.